Vesti
Zdravlje

OG: Od posledica kovida preminule dve osobe, 12 novoobolelih

Prethodnog dana u zdravstvenim institucijama na teritoriji opštine Gračanica na koronavirus je testirano 20 osoba, a infekcija je potvrđena kod 12 lica. Nažalost, od posledica kovida dva lica su preminula, saopšteno je iz Kriznog štaba.
OG: Od posledica kovida preminule dve osobe, 12 novoobolelih
Ilustracija (Foto Freepik)

Kako saopštava lokalni Krizni štab, na Infektivnom odeljenju bolnice u Lapljem Selu leči se 13 pacijenata.

Napominju da nema mesta opuštanju i da su brojke obolelih i testiranih i dalje jasan pokazatelj da je epidemiološka situacija nestabilna i sa tendencijom pojačane infektivnosti.

Na snazi su anti kovid mere čije je poštovanje neophodno kako bi u narednom peridu epidemiološka situacija bila povoljnija i kako bi se što pre vratili normalnim životnim aktivnostima.Ostale vesti

Na Kosovu raste broj novozaraženih
Na Kosovu poslednjih dana raste broj zaraženih kovidom-19. Samo u poseldnja 24 sata registrovano je novih 205 pozitivnih slučajeva na koronavirus. Testirano je 736 uzoraka, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.
  • 02.07.2022
U Srbiji još 960 novoobolelih
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji nisu zabileženi smrtni slučaji, pa je ukupan broj žrtava 16,126, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 01.07.2022
U srpskim sredinama šest aktivnih slučajeva koronavirusa
U srpskim sredinama na Kosovu trenutno je aktivno šest slučajeva koronavirusa, izjavila je za Radio Kontakt Plus, specijalista epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković.
  • 01.07.2022
Na Kosovu 167 osoba zaraženo koronavirusom
Od 563 testirana, 167 građana je rezultiralo pozitivno na kovid-19, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Kosova.
  • 01.07.2022
SZO očekuje visoke nivoe koronavirusa ovog leta u Evropi
Svetska zdravstvena organizacija očekuje „visoke nivoe“ kovida-19 ovog leta u Evropi i pozvala je da se pažljivo prati virus, pošto je zabeležen utrostručen broj novozaraženih dnevno u poslednjih mesec dana.
  • 01.07.2022
EU priznaje kosovske sertifikate o vakcinaciji protiv koronavirusa

Evropska unija saopštila je da će od danas prihvatiti sertifikate o vakcinaciji, testiranju i lečenju, koje izdaju kosovske institucije za koronavirus.

  • 30.06.2022