Vesti
Zdravlje

OG donirala ultrazvučni aparat Domu zdravlja u Donjoj Gušterici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović donirao je Domu zdravlja Donja Gušterica savremeni ultrazvučni aparat, koji će unaprediti svakodnevne preglede, dijagnostikovanje i lečenje pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi, navodi se u saopštenju ove lokalne samouprave.
OG donirala ultrazvučni aparat Domu zdravlja u Donjoj Gušterici
Donacija ultrazvučnog aparata (Foto OG)

Popović je apart uručio direktoru Doma zdravlja Donja Gušterica dr Saši Mladenoviću, a prisutan je bio i direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandar Popović.

Prema rečima predsednika Popovića, današnja donacija dokaz je da je za opštinu Gračanica zdravlje građana na prvom mestu, te da će nastaviti sa ulaganjima u zdravstvenu zaštitu.

„Opština Gračanica je predhodnih godina uložila velika sredstva u opremanju zdravstvenih ustanova i ovo je pokazatelj da ćemo nastaviti u tom smeru. Jedan od najvažnijih prioriteta opštinskog rukovodstva je kvalitet zdravstvenih usluga našim sugrađanima“, kazao je Popović.

Direktor Doma zdravlja Donja Gušterica dr Saša Mladenović zahvalio se opštini Gračanica i predsedniku Popoviću na konstantnoj podršci i opremanju te zdravstvene ustanove.

„Veoma smo zahvalni na ovako velikom daru koji će pre svega znači pacijentima Doma zdravlja. Ultrazvuk smo dobili veoma brzo, nakon kratkog razgovora sa predsednikom Popovićem, u kojem je istaknuto da nam nedostaje aparat ovakvog tipa, jer smo do sada radili na starom oko 15 godina, koji nikada nije servisiran. Najveću korist imaće naši pacijenti, jer je ovo savremeni ultrazvučni aparat koj ima četiri sonde – amdominalnu, mekotkivnu i ginekoklošku sondu i u tom smislu posebno će značiti tom kabinetu“, kazao je Mladenović.

Direktor zdravstva i socijalne zaštite pri opštini Gračanica Aleksandar Popović rekao je da će opštna Gračanica nastaviti sa opremanjem i ulaganjima kako u primarnom tako i u sekundarnom zdravstvu, a sve u cilju poboljšanja zdravstvenih uslova i zaštite.

Predsednik opštinine Gračanica Srđan Popović i direktor Doma zdravlja dr Saša Mladenović razgovarali su i o aktuelnoj situaciji sa korona virusom. Složili su se da se situacija popravlja, ali da je još uvek potrebna opreznost.Ostale vesti

U Srbiji još 296 novoobolelih

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji su preminule tri osobe od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 16.068, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

  • 23.05.2022
Kosovo: Jedno lice pozitivno na koronavirus

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja Kosova u većinski albanskim sredinama na koronavirus je testirano 398 , a infekcija je potvrđena kod jedne osobe.

  • 23.05.2022
Na Kosovu devet pozitivnih, u Srbiji dve osobe preminule od kovida

Na Kosovu je zabeleženo devet pozitivnih slučajeva na koronavirus od 514 testiranih uzoraka, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. U Srbiji je registrovano 186 novih slučajeva zaraze. Dve osobe su preminule.

  • 22.05.2022
U Srbiji potvrđeno 247 slučajeva koronavirusa

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji su preminule tri osobe od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 16.063, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

  • 21.05.2022
Na Kosovu još 12 novoobolelih

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja Kosova u većinski albanskim sredinama na koronavirus su testirane 502, a infekcija je potvrđena kod 12 osoba.

  • 21.05.2022
U Srbiji još 336 slučajeva zaraze kovidom-19

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji su preminule tri osobe od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 16.060, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

  • 20.05.2022