Vesti
Zdravlje

OG donirala ultrazvučni aparat Domu zdravlja u Donjoj Gušterici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović donirao je Domu zdravlja Donja Gušterica savremeni ultrazvučni aparat, koji će unaprediti svakodnevne preglede, dijagnostikovanje i lečenje pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi, navodi se u saopštenju ove lokalne samouprave.
OG donirala ultrazvučni aparat Domu zdravlja u Donjoj Gušterici
Donacija ultrazvučnog aparata (Foto OG)

Popović je apart uručio direktoru Doma zdravlja Donja Gušterica dr Saši Mladenoviću, a prisutan je bio i direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandar Popović.

Prema rečima predsednika Popovića, današnja donacija dokaz je da je za opštinu Gračanica zdravlje građana na prvom mestu, te da će nastaviti sa ulaganjima u zdravstvenu zaštitu.

„Opština Gračanica je predhodnih godina uložila velika sredstva u opremanju zdravstvenih ustanova i ovo je pokazatelj da ćemo nastaviti u tom smeru. Jedan od najvažnijih prioriteta opštinskog rukovodstva je kvalitet zdravstvenih usluga našim sugrađanima“, kazao je Popović.

Direktor Doma zdravlja Donja Gušterica dr Saša Mladenović zahvalio se opštini Gračanica i predsedniku Popoviću na konstantnoj podršci i opremanju te zdravstvene ustanove.

„Veoma smo zahvalni na ovako velikom daru koji će pre svega znači pacijentima Doma zdravlja. Ultrazvuk smo dobili veoma brzo, nakon kratkog razgovora sa predsednikom Popovićem, u kojem je istaknuto da nam nedostaje aparat ovakvog tipa, jer smo do sada radili na starom oko 15 godina, koji nikada nije servisiran. Najveću korist imaće naši pacijenti, jer je ovo savremeni ultrazvučni aparat koj ima četiri sonde – amdominalnu, mekotkivnu i ginekoklošku sondu i u tom smislu posebno će značiti tom kabinetu“, kazao je Mladenović.

Direktor zdravstva i socijalne zaštite pri opštini Gračanica Aleksandar Popović rekao je da će opštna Gračanica nastaviti sa opremanjem i ulaganjima kako u primarnom tako i u sekundarnom zdravstvu, a sve u cilju poboljšanja zdravstvenih uslova i zaštite.

Predsednik opštinine Gračanica Srđan Popović i direktor Doma zdravlja dr Saša Mladenović razgovarali su i o aktuelnoj situaciji sa korona virusom. Složili su se da se situacija popravlja, ali da je još uvek potrebna opreznost.Ostale vesti

U Srbiji od posledica kovida preminula još tri pacijenta
U poslednja 24 sata u centralnoj Srbiji su od posledica koronavirusa preminule tri osobe, pa je ukupan broj žrtava povećan na 7.013, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 23.06.2021
Na Kosovu 20 novih slučajeva, preminula jedna osoba

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u većinski albanskim sredinama na Kosovu na kovid-19 testirano je 1.891 lice, a infekcija je potvrđena kod 20 osoba.

  • 23.06.2021
Kosovo: Preminuo jedan pacijent, 18 novoobolelih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje u većinski albanskim sredinama na Kosovu na kovid-19 testirano je 1.963 lica, a infekcija je potvrđena kod 18 osoba. 
  • 22.06.2021
U Srbiji 72 nova slučaja koronavirusa, preminulo šest osoba

Prema najnovijim podacima, poslednja 24 sata u centralnoj Srbiji su od posledica koronavirusa preminulo šest osoba, pa je ukupan broj žrtava povećan na 7.010, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 22.06.2021
SAD iznele plan za raspodelu 55 miliona vakcina, BiH i Кosovo dobijaju deo doza
Prema planu koji je objavila Bela kuća, deo od 55 miliona antikovid vakcina koje SAD doniraju zemljama u inostranstvu, dobiće i Kosovo i Bosna i Hercegovina, dok će većina doniranih doza biti upućena zemljama u Latinskoj Americi, Кaribima, Aziji i Africi, prenosi Glas Amerike.
  • 22.06.2021
Bez novoobolelih u srpskim sredinama na Kosovu

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu nisu zabeleženi novi slučajevi obolelih od kovid-19, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 22.06.2021