Vesti
Zdravlje

OG: Deset novozaraženih, preminula jedna osoba

U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica deset osoba je rezultiralo pozitivno na koronavirus, dok je porodicama obolelih određena mera samoizolacije.

OG: Deset novozaraženih, preminula jedna osoba
Infektivna klinika u Lapljem Selu (Foto RTV)

U istom periodu od posledica kovida-19 preminula je jedna osoba, saopštio je Кrizni štab.

Iz ove lokalne samouprave je ponovo upućen apel građanima da se vakcinišu i da se pridržavaju svih preporučenih mera zaštite, te ponovljeno da opštinska inspekcija intenzivno kontroliše poštovanje mera zaštite od virusa kovid-19 i da će svako ko ih bude kršio biti kažnjen. 

Javnost i dalje ostaje uskraćena za broj pacijenata koji se od kovida leče u zdravstvenim ustanovama na centralnom Kosovu. Ovaj podatak nadležni mesecima neće ili ne smeju da podele sa medijima.

Osim šturih informacija u kojima se navodi broj novoobolelih i iz dana u dan ponavlja mantra o neophodnosti poštovanja mera, javnost gotovo da nema nijedan drugi podatak o toku pandemije na lokalu.Ostale vesti

U Srbiji još 960 novoobolelih
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji nisu zabileženi smrtni slučaji, pa je ukupan broj žrtava 16,126, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 01.07.2022
U srpskim sredinama šest aktivnih slučajeva koronavirusa
U srpskim sredinama na Kosovu trenutno je aktivno šest slučajeva koronavirusa, izjavila je za Radio Kontakt Plus, specijalista epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković.
  • 01.07.2022
Na Kosovu 167 osoba zaraženo koronavirusom
Od 563 testirana, 167 građana je rezultiralo pozitivno na kovid-19, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Kosova.
  • 01.07.2022
SZO očekuje visoke nivoe koronavirusa ovog leta u Evropi
Svetska zdravstvena organizacija očekuje „visoke nivoe“ kovida-19 ovog leta u Evropi i pozvala je da se pažljivo prati virus, pošto je zabeležen utrostručen broj novozaraženih dnevno u poslednjih mesec dana.
  • 01.07.2022
EU priznaje kosovske sertifikate o vakcinaciji protiv koronavirusa

Evropska unija saopštila je da će od danas prihvatiti sertifikate o vakcinaciji, testiranju i lečenju, koje izdaju kosovske institucije za koronavirus.

  • 30.06.2022
Još 149 novih slučajeva koronavirus na Kosovu, u Srbiji 921

Prema najnovijim podacima, na Kosovu je na koronavirus testirano 786, a infekcija je potvrđena kod 149 lica, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. U Srbiji je registrovan 921 novi slučaj zaraze.

  • 30.06.2022