Vesti
Zdravlje

"Od večeras Ministarstvo zdravlja donosi odluke u vezi Kovida-19"

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti kazao je da će od večeras Ministarstvo zdravlja donositi sve odluke vezane za koronavirus. Takođe, Kurti je dodao da će april biti presudan mesec za zaustavljanje rasta broja obolelih od Kovida-19.
Aljbin Kurti (Foto Kim arhiva)

"Zalažemo se za to da delujemo pre nego što bude kasno. Ove preventivne mere su nas skupo koštale i imajte na umu da nam je odluka Ustavnog suda dala vremena za preispitivanje donesenih odluka", kazao je Kurti dodajući da će od večeras Ministarstvo zdravlja, u konsultacijama sa opštinama i resorsnim ministarstvima, donositi dalje odluke.

"Sada nam je potrebna posvećenost i fokusiranost, da što pre izađemo iz ovog stanja sa što manje posledica", kazao je Kurti.

Kurti je pozvao građane da ostanu kod kuće kako bi se smanjio rast obolelih.

"U suprotnom, situacija može rezultirati mnogim smrtnim slučajevima i dovesti do urušavanja zdravstvenog sistema", naveo je Kurti.Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021