Vesti
Zdravlje

Novi respirator za KBC u Gračanici

Novi respirator uručen je danas Kliničko-bolničkom centru Priština u Gračanici. Ovaj uređaj su bolnici uručili predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i direktor Odeljenja za zdravstvo Aleksandar Popović.
Novi respirator za KBC u Gračanici
Novi respirator (Foto Opština Gračanica)

Popović je kazao da će “Opština Gračanica pomagati svima kojima je pomoć potrebna”.

„Uspeli smo, kao Opština Gračanica, da obezbedimo respirator za bolnicu koji je veoma bitan. Postoji još dosta stvari na kojima ćemo raditi ubuduće”.

Direktor Kliničko bolničkog centra u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić kaže da je donacija Opštine Gračanica plod dobre saradnje sa predsednikom opštine.

„Ovaj savremeni respirator može biti potencijalno veoma važan u lečenju teških bolesnika u okviru naše ustanove. Ovo je samo jedna u nizu dobrih akcija koje smo imali sa Opštinom Gračanica “, kazao je prof. dr Lazić.

Nepoznato je, međutim, sa koliko respiratora raspolaže KBC Priština u Gračanici. 

Iz Opštine Gračanica ističu da je, prema izveštajima nadležnih, trenutna epidemiološka situacija na teritoriji ove opštine stabilna, uz preporuku da se stanovništvo pridržava mera zaštite i saveta stručnjaka.Ostale vesti

U Srbiji registrovan 741 slučaj koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj koronavirusa. Trinaest osoba je preminulo, navodi se na sajtu kovid19.rs.
  • 29.03.2020
U Srbiji još jedna žrtva koronavirusa
Klinički centar Vojvodine je saopštio da je, uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti u subotu uveče preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom. To je ukupno jedanaesta žrtva koronavirusa u Srbiji.
  • 29.03.2020
Potvrđen još jedan slučaj koronavirusa na Kosovu
Sinoć je na Kosovu potvrđen još jedan slučaj koronavirusa. Ukupan broj do sada zaraženih je 91, saopštio je kosovski Institut za javno zdravlje.
  • 29.03.2020
Još dva slučaja koronavirusa u srpskim sredinama
Epidemiolog dr Aleksandar Antonijeveić potvrdio je Štabu za vanredne situacije da su dve osobe sa severa Kosova, jedna iz Kosovske Mitrovice, a druga iz Leposavića, zaražene su novim koronavirusom.
  • 29.03.2020
Na Kosovu 90 zaražanih koronavirusom
Na Kosovu su još dve osobe obolele od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupan broj zaraženih je 90.
  • 28.03.2020
U Srbiji potvrđeno 659 slučajeva koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva koronavirusa, saopšteno je na sajtu Covid19.rs. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da su dve osobe preminule, pa je ukupan broj umrlih 10.
  • 28.03.2020