Vesti
Zdravlje

Nove brojke, iste poruke Kriznog štaba u Gračanici

Na teritoriji opštine Gračanica za protekla tri dana registrovano je 12 pozitivnih osoba na kovid-19, saopštio je Krizni štab.
Nove brojke, iste poruke Kriznog štaba u Gračanici
Infektivna klinika u Lapljem Selu (Foto RTS)

Iz dana u dan, Krizni štab Opštine Gračanica šalje identične poruke, i osim novog broja zaraženih, nema nikakvih drugih detalja o zaraženima, građanima koji su u izolaciji, te na bolničkom lečenju.

Uprkos obećanju koju su predstavnici Kriznog štaba dali prošle godine, da će na nedeljnom nivou održavati konferencije za štampu, to se nije dogodilo.

I danas, kao i prethodnih dana Кrizni štab Opštine Gračanica apeluje na građane i privredne subjekte da se pridržavaju mera i preporuka za smanjenje broja obolelih od zarazne bolesti kovid-19, pre svega obavezno nošenje zaštitnih maski, držanje distance, pojačano održavanje higijene, kao i poštovanje mera ograničenja broja okupljenih, kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru.

Takđe pozivaju meštane da pokažu društvenu i ličnu odgovornost i vakcinišu se protiv kovida.Ostale vesti

U Srbiji još 960 novoobolelih
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji nisu zabileženi smrtni slučaji, pa je ukupan broj žrtava 16,126, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 01.07.2022
U srpskim sredinama šest aktivnih slučajeva koronavirusa
U srpskim sredinama na Kosovu trenutno je aktivno šest slučajeva koronavirusa, izjavila je za Radio Kontakt Plus, specijalista epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković.
  • 01.07.2022
Na Kosovu 167 osoba zaraženo koronavirusom
Od 563 testirana, 167 građana je rezultiralo pozitivno na kovid-19, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Kosova.
  • 01.07.2022
SZO očekuje visoke nivoe koronavirusa ovog leta u Evropi
Svetska zdravstvena organizacija očekuje „visoke nivoe“ kovida-19 ovog leta u Evropi i pozvala je da se pažljivo prati virus, pošto je zabeležen utrostručen broj novozaraženih dnevno u poslednjih mesec dana.
  • 01.07.2022
EU priznaje kosovske sertifikate o vakcinaciji protiv koronavirusa

Evropska unija saopštila je da će od danas prihvatiti sertifikate o vakcinaciji, testiranju i lečenju, koje izdaju kosovske institucije za koronavirus.

  • 30.06.2022
Još 149 novih slučajeva koronavirus na Kosovu, u Srbiji 921

Prema najnovijim podacima, na Kosovu je na koronavirus testirano 786, a infekcija je potvrđena kod 149 lica, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. U Srbiji je registrovan 921 novi slučaj zaraze.

  • 30.06.2022