Vesti
Zdravlje

Nema novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama

U srpskim sredinama na Kosovu danas nije registrovan nijedan slučaj obolelih od koronavirusa, rečeno je da konferenciji za medije u Mitrovačkom dvoru.
Nema novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama
Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Specijalista epidemiologije, dr Aleksandar Antonijević, kazao je da je do sada na analizu poslato 210 sumnjivih uzoraka i dodao da od 25 uzoraka koji su juče testirani, nijedan nije pozitivan na koronavirus.

"Danas je uzorkovano 30 lica. Trenutni broj obolelih je 33, što su iste brojke koje smo imali i juče", istakao je dr Antonijević.

On dodaje da Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici sarađuje sa zdravstvenim ustanovama na jugu i severu Kosova.

Dr Antonijević se nada se i očekuje, da ćemo zajedničkim snagama brzo uspeti da prevaziđemo ovu tešku situaciju i ponovo apelovao na građane da ostanu u svojim domovima.

Kazao je i da zdravstveni radnici u KBC Kosovska Mitrovica veliku pomoć dobijaju od Kriznog štaba.

"Sigurno da mere i apeli imaju efekta, ali treba da prođe više dana bez novoobolelih da bi se videli efekti mera", napominje dr Antonijević.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, kazao je da je situacija trenutno pod kontrolom, ali da ne smemo da se opuštamo.

Dodao je, da građani nisu u potpunosti shvatili ozbiljnost situacije, kao i da je zabeleženo veće kretanje po gradu i na relaciji Kosovska Mitrovica - Zvečan.

Spirić je ponovio je da moramo biti disciplinovani i pridržavati se propisanih mera i zamolio još jedanput građane da ostanu kod kuće.Ostale vesti

Na Kosovu preminule tri osobe, 48 novozaraženih
Na Kosovu je koronavirusom zaraženo još 48 lica, preminule su tri osobe, ukupan broj žrtava iznosi 625.
  • 28.09.2020
U Srbiji 30 novih slučajeva, preminula jedna osoba
U Srbiji je prema poslednjim podacima zaraženo 30 lica, preminula je jedan osoba od posledica koronavirusa, navodi se na sajtu covid19.rs.
  • 28.09.2020
U Srbiji preminula jedna osoba, 72 nova slučaja
U Srbiji prema poslednjim podacima od kovida-19 preminula još je jedna osoba. Potvrđena su 72 nova slučaja zaraze.
  • 27.09.2020
Na Kosovu 47 novih slučajeva
Na Kosovu je koronavirusom zaraženo još 47 lica, ukupno 15.472 slučaja infekcije. Premunule su tri osobe.
  • 27.09.2020
Na Kosovu preminule dve osobe, 46 novoinficiranih
U poslednja 24 časa na Kosovu su od posledica infekcije koronavirusom preminule dve osobe. Registrovano je 46 novih slučajeva zaraze, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.
  • 26.09.2020
U Srbiji koronavirusom zaražene još 74 osobe
Prema najnovijim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 74 osobe, a u poslednja 24 sata nije bilo preminulih.
  • 26.09.2020