Vesti
Zdravlje

Nema novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama

U srpskim sredinama na Kosovu danas nije registrovan nijedan slučaj obolelih od koronavirusa, rečeno je da konferenciji za medije u Mitrovačkom dvoru.
Nema novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama
Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Specijalista epidemiologije, dr Aleksandar Antonijević, kazao je da je do sada na analizu poslato 210 sumnjivih uzoraka i dodao da od 25 uzoraka koji su juče testirani, nijedan nije pozitivan na koronavirus.

"Danas je uzorkovano 30 lica. Trenutni broj obolelih je 33, što su iste brojke koje smo imali i juče", istakao je dr Antonijević.

On dodaje da Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici sarađuje sa zdravstvenim ustanovama na jugu i severu Kosova.

Dr Antonijević se nada se i očekuje, da ćemo zajedničkim snagama brzo uspeti da prevaziđemo ovu tešku situaciju i ponovo apelovao na građane da ostanu u svojim domovima.

Kazao je i da zdravstveni radnici u KBC Kosovska Mitrovica veliku pomoć dobijaju od Kriznog štaba.

"Sigurno da mere i apeli imaju efekta, ali treba da prođe više dana bez novoobolelih da bi se videli efekti mera", napominje dr Antonijević.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, kazao je da je situacija trenutno pod kontrolom, ali da ne smemo da se opuštamo.

Dodao je, da građani nisu u potpunosti shvatili ozbiljnost situacije, kao i da je zabeleženo veće kretanje po gradu i na relaciji Kosovska Mitrovica - Zvečan.

Spirić je ponovio je da moramo biti disciplinovani i pridržavati se propisanih mera i zamolio još jedanput građane da ostanu kod kuće.Ostale vesti

Na Kosovu 12 novih slučajeva zaraze
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu je potvrđeno još 12 slučajeva zaraze koronavirusom. 
  • 29.05.2020
U Srbiji 54 novozaraženih, preminula jedna osoba

Prema poslednjim podacima u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 54 lica. Od posledica zaraze preminula je jedna osoba, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

  • 29.05.2020
Sever Kosova: Jedna osoba zaražena Kovidom-19
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, jedno lice je inficirano koronavirusom, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 29.05.2020
Na Kosovu četvoro novozaraženih

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da su još četiri osobe zaražene Kovidom-19.

  • 28.05.2020
U Srbiji 25 novozaraženih, preminula jedna osoba
U Srbiji je koronavirusom zaraženo još 25 osoba, dok je od posledica ove zaraze preminula jedna osoba, ukupan broj žrtava iznosi 241, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja. 
  • 28.05.2020
Bez novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu
U srpskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, saopšteno je iz Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.
  • 28.05.2020