Vesti
Zdravlje

Na teritoriji opštine Gračanica koronavirusom inficirane 24 osobe

Na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih od koronavirusa, pa je ukupan broj zaraženih 24, od čega su četiri osobe hospitalizovane, saopštio je Krizni štab Opštine Gračanica.
Na teritoriji opštine Gračanica koronavirusom inficirane 24 osobe
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

U saopštenju se navodi da se svi njihovi kontakti nalaze u samoizolaciji i da će narednih dana biti praćeni zbog siptoma infekcije.

Iz opštinskog Kriznog štaba građanima je poručeno da, "iako je eipidemiološka situacija narušenija, da je pored trenutnih promena i porasta broja zaraženih, pod kontrolom i da nema mesta panici".

„Pandemija prouzrokovana koronavirusom je pod kontrolom, ali propisane mere i preporuke nadležnih insitucija i opštinskog Kriznog štaba se moraju striktno poštovati, kao i sve mere lične zaštite, dezinfekcije i fizičkog distanciranja“, navodi se u saopštenju.

Iz Opštine Gračanica ističu da testova na kovid-19 ima dovoljno i da se situacija konstantno prati.

Dodaje se da je Krizni štab Opštine Gračanica preduzeo sve neophodne mere da zaštiti građane od virusa kovid-19, te da se dezinfekcija javnih površina "konstantno obavlja".

"Opštinska inspekcija svakodnevno na terenu proverava da li se poštuju mere zaštite i preporuke epdiemiologa", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, specijalista epidemiologije iz mitrovičkog Zavoda za javno zdravlje dr Aleksandar Antonijević saopštio je danas da su teritoriji centralnog Kosova registrovana 64 obolela lica.Ostale vesti

Opština Gračanica ostaje u zelenoj zoni
Prema novoj odluci Ministarstva zdravlja o podeli opština po zonama u zavisnosti od broja inficiranih na nedeljnom nivou, Opština Gračanica ostaje u zelenoj zoni.
  • 15.01.2021
U Srbiji preminula još 21 osoba
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji je registrovan 1.751 novi slučaj koronavirusa, a preminula je 21 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 15.01.2021
Na Kosovu preminulo sedam osoba, 296 novozaraženih
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je preminulo sedam osoba od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.399, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
  • 15.01.2021
Kosovska Vlada ublažila mere
Kosovska vlada odobrila je nove, relaksiranije epidemiološke mere. U opštinama koje pripadaju žutoj i zelenoj zoni rizika, radno vreme privrednika je od 5 sati ujutru do 22:00 časa uveče.
  • 15.01.2021
U srpskim sredinama na Kosovu devet novozaraženih

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu registrovano je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je iz izolacije izašlo 25 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 15.01.2021
Priština: SZO i nemačka vlada donirale opremu KBC-u
Svetska zdravstvena organizacija je u saradnji sa nemačkom vladom donirala Kliničko-univerzitetskom centru u Prištini medicinsku opremu u vrednosti 2.17 miliona evra. Na ceremoniji formalne primopredaje vredne pomoći nije bilo prevoda na srpski jezik.
  • 14.01.2021