Vesti
Zdravlje

Na teritoriji opštine Gračanica koronavirusom inficirane 24 osobe

Na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih od koronavirusa, pa je ukupan broj zaraženih 24, od čega su četiri osobe hospitalizovane, saopštio je Krizni štab Opštine Gračanica.
Na teritoriji opštine Gračanica koronavirusom inficirane 24 osobe
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

U saopštenju se navodi da se svi njihovi kontakti nalaze u samoizolaciji i da će narednih dana biti praćeni zbog siptoma infekcije.

Iz opštinskog Kriznog štaba građanima je poručeno da, "iako je eipidemiološka situacija narušenija, da je pored trenutnih promena i porasta broja zaraženih, pod kontrolom i da nema mesta panici".

„Pandemija prouzrokovana koronavirusom je pod kontrolom, ali propisane mere i preporuke nadležnih insitucija i opštinskog Kriznog štaba se moraju striktno poštovati, kao i sve mere lične zaštite, dezinfekcije i fizičkog distanciranja“, navodi se u saopštenju.

Iz Opštine Gračanica ističu da testova na kovid-19 ima dovoljno i da se situacija konstantno prati.

Dodaje se da je Krizni štab Opštine Gračanica preduzeo sve neophodne mere da zaštiti građane od virusa kovid-19, te da se dezinfekcija javnih površina "konstantno obavlja".

"Opštinska inspekcija svakodnevno na terenu proverava da li se poštuju mere zaštite i preporuke epdiemiologa", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, specijalista epidemiologije iz mitrovičkog Zavoda za javno zdravlje dr Aleksandar Antonijević saopštio je danas da su teritoriji centralnog Kosova registrovana 64 obolela lica.Ostale vesti

U srpskim sredinama četvoro preminulih, 23 nova slučaja

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su četiri smrtna slučaja, 23 novoobolelih, dok je pet osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

  • 06.08.2020
Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa u Gračanici
U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su četiri nova slučaja kovida-19, saopšteno je iz Кriznog štaba.
  • 06.08.2020
U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020
Na Kosovu preminulo 15 osoba, 218 novih slučajeva

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je na Kosovu još 15 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj žrtva iznosi 284.

  • 05.08.2020
Bez podataka o novoobolelima u srpskim sredinama

Konferencija Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica, koja je zakazana za danas u 11 časova, otkazana je jer rezultati poslednjih uzetih uzoraka još uvek nisu stigli.

  • 05.08.2020
Preminulo 7 pacijenata, 287 novozaraženih u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji su potvrđeno novih 287 slučajeva koronavirusa. Preminulo je sedam osoba. Na respiratoru 143 osobe.

  • 04.08.2020