Vesti
Zdravlje

Na severu Kosova zabeleženo pet novoobolelih od koronavirusa

Novih pet slučajeva obolelih od koronavirusa zabeleženi su na severu Kosova od kojih su 4 lica zaražena u Zubinom Potoku i jedno u Zvečanu, pa je ukupan broj dostigao cifru od 76, navodi se u saopštenju Opštinskog štaba za vanredne situacije.
Na severu Kosova zabeleženo pet novoobolelih od koronavirusa
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Po prvi put zabeležen je veći broj izlečenih nego zaraženih. Tako je u protekla 24 sata u kućni karantin od 14 dana poslato 7 osoba, kod kojih je dvostrukim testiranjem utvrđeno da su negativni na koronavirus.

I dalje je najveći broj zaraženih u Severnoj Mitrovici gde je od koronavirusa do sada obolela 31 osoba, a izlečeno je njih 7. U Zvečanu je broj obolelih 19, dok je 4 lica izlečeno. Najmanje zaraženih na severu Kosova je u Leposaviću gde je zabeleženo 9 slučajeva obolelih, dok je u Zubinom Potoku registrovano 17 lica obolelih od koronavirusa.

Na Infektivnom odeljenju Kliničko – bolničkog centra u Severnoj Mitrovici smešteno je 20 pacijenata, dok se 34 osobe sa lakšom kliničkom slikom nalaze u Studentskom domu. U Klinički centar Kragujevac poslata su četiri pacijenta, po jedan se nalazi u Kliničkim centrima u Nišu i Beogradu, kao i na Beogradskom sajmu, a dva pacijenta su smeštena u KBC „Dragiša Mišović“.

Od početka epidemije koronavirusa zabeležena su i dva smrtna slučaja, a preminuli su iz Severne Mitrovice i Leposavića.

Mitrovački opštinski štab za vanredne situacije uputio je još jednom poziv građanima da poštuju sve propisane mera zaštite i zabrane kretanja, a sve u cilju zaštite svog i zdravlja svojih najbližih.Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021