Vesti
Zdravlje

Na severu Kosova troje novoobolelih

Na severu Kosova zabeležena su još tri slučaja pozitivnih na korona virus, saopštila je danas specijalista epidemiologije, dr Desanka Novaković iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.
Na severu Kosova troje novoobolelih
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Dr Novaković je kazala da se radi o dva lica iz Kosovske Mitrovice i jednom iz Leposavića.

„Slede nam teške nedelje, jer imamo veći broj inficiranih. U KBC Kosovska Mitrovica u ovom momentu nema nijednog Kovid-19 pozitivnog lekara“, dodala je dr Novaković.

Do sada su u srpskim sredinama na Kosovu registrovana 72 slučajeva pozitivnih na korona virus, od kojih su dve osobe preminule - iz Leposavića i Kosovske Mitrovice.

Ukupan broj izlečenih do danas iznosi četiri.

Ukupno obolelih od koronavirusa u Kosovskoj Mitrovici je 31 (od kojih je jedan pacijent preminuo, a četvoro izlečeno), u Zvečanu 18, u Leposaviću devet (od kojih je jedan pacijent preminuo), u Zubinom Potoku 13 i na centralnom Kosovu jedan.

U Studentskom centru u Mitrovici trenutno se nalazi 35 pacijenata inficiranih korona virusom, u KBC Kosovska Mitrovica je 19 lica, u KC Kragujevac četiri, u KC Niš isto toliko, u KBC "Dr Dragiša Mišović" su dve osobe, jedna osoba je u KCS u Beogradu i jedna na Sajmu.

Do juče je testirano 584 lica, od kojih je 72 pozitivnih.Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021