Vesti
Zdravlje

Na severu Kosova četvoro novoobolelih (infografik)

Na severu Kosova još četiri osobe su pozitivne na korona virus, a jedna osoba je izlečena, saopštio je danas specijalista epidemiologije, dr Aleksandar Antonijević iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.
Na severu Kosova četvoro novoobolelih (infografik)
Sa konferencije (Foto RKP)

Tri novoobolela su iz Zubinog Potoka, a jedan je iz Leposavića, kazao je dr Antonijević.

Precizirao je, da je do sada uzorkovano 424 lica.

"Danas je planirano da se obradi 40, a jutros je na analizu poslato 46 sumnjivih uzoraka. Epidemiološka situacija na Kosovu i Metohiji za sada je pod kontrolom", dodao je dr Antonijević.

Prema njegovim rečima, 28 lica smeštena su u Studentskom centru, a jedno lice je poslato u kućnu izolaciju i ono je zvanično prvi izlečeni od Kovida-19 na severu Kosova.

Ukupno obolelih od korona virusa u Kosovskoj Mitrovici je 23 (od kojih je jedan pacijent preminuo), u Zvečanu 11, u Leposaviću šest (od kojih je jedan pacijent preminuo), u Zubinom Potoku 8 i na centralnom Kosovu jedan.

Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu ukupno 49 inficiranih, uz dve osobe koje su izgubile život usled posledica korona virusa, iz Leposavića i Kosovske Mitrovice.

Nemanja Jakšić, član Kriznog štaba opštine Zubin Potok, kazao je da je jedno obolelo lice sa prebivalištem u toj opštini hospitalizovano u KC Kragujevac.

Jakšić je dodao, da se jedna osoba nalazi na Infektivnom odeljenju KBC-a Kosovska Mitrovica, kao i da je pet lica smešteno u karantinu u Studentskom centru u Mitrovici.

On je podsetio, da je počela sa radom takozvana "Kovid ambulanta" u Zubinom Potoku i pozvao građane da slušaju uputstva nadležnih i stručnih lica.Ostale vesti

U srpskim sredinama zaraženo još šestoro pacijenata
Prema najnovijim podacima Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica, u srpskim sredinma na Kosovu zabeleženo je još šest novih slučajeva koronavirusa. Tri lica su se oporavila.
  • 18.09.2020
Gračanica: Još jedno lice pozitivno na kovid-19
Prema najnovijim podacima Kriznog štaba, na teritoriji opštine Gračanica registrovan je još jedan pacijent kod koga je potvrđena infekcija kovid 19.
  • 18.09.2020
Uputstvo za one koji od sutra posle 18:00 ulaze u Srbiju
Vlada Srbije objavila je detaljno uputstvo, koje je potpisao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, o tome šta treba da rade putnici koji u Srbiju ulaze sutra posle 18 sati.
  • 17.09.2020
U Srbiji preminule dve osobe, 82 novozaražena
U Srbiji je prema poslednjim podacima koronavirus zabeležen kod 82 osobe. Preminula su dva lica.
  • 17.09.2020
Na Kosovu preminule tri osobe, 43 nova slučaja
Na Kosovu su od posledica zaraze koronavirusom preminula još tri lica, pa je ukupan broj žrtava povećan na 607, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje. Potvrđena su 43 nova slučaja zaraze.
  • 17.09.2020
Na Kosovu 76 novozaraženih
Na Kosovu je prema poslednjim podacima koronavirus potvrđen kod 76 osoba, preminula su tri lica.
  • 16.09.2020