Vesti
Zdravlje

Na severu Kosova četvoro novoobolelih (infografik)

Na severu Kosova još četiri osobe su pozitivne na korona virus, a jedna osoba je izlečena, saopštio je danas specijalista epidemiologije, dr Aleksandar Antonijević iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.
Na severu Kosova četvoro novoobolelih (infografik)
Sa konferencije (Foto RKP)

Tri novoobolela su iz Zubinog Potoka, a jedan je iz Leposavića, kazao je dr Antonijević.

Precizirao je, da je do sada uzorkovano 424 lica.

"Danas je planirano da se obradi 40, a jutros je na analizu poslato 46 sumnjivih uzoraka. Epidemiološka situacija na Kosovu i Metohiji za sada je pod kontrolom", dodao je dr Antonijević.

Prema njegovim rečima, 28 lica smeštena su u Studentskom centru, a jedno lice je poslato u kućnu izolaciju i ono je zvanično prvi izlečeni od Kovida-19 na severu Kosova.

Ukupno obolelih od korona virusa u Kosovskoj Mitrovici je 23 (od kojih je jedan pacijent preminuo), u Zvečanu 11, u Leposaviću šest (od kojih je jedan pacijent preminuo), u Zubinom Potoku 8 i na centralnom Kosovu jedan.

Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu ukupno 49 inficiranih, uz dve osobe koje su izgubile život usled posledica korona virusa, iz Leposavića i Kosovske Mitrovice.

Nemanja Jakšić, član Kriznog štaba opštine Zubin Potok, kazao je da je jedno obolelo lice sa prebivalištem u toj opštini hospitalizovano u KC Kragujevac.

Jakšić je dodao, da se jedna osoba nalazi na Infektivnom odeljenju KBC-a Kosovska Mitrovica, kao i da je pet lica smešteno u karantinu u Studentskom centru u Mitrovici.

On je podsetio, da je počela sa radom takozvana "Kovid ambulanta" u Zubinom Potoku i pozvao građane da slušaju uputstva nadležnih i stručnih lica.Ostale vesti

U Srbiji preminulo još 17 osoba
Prema poslednjim podacima u Srbiji je preminulo još 17 osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 4.542, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 06.03.2021
Na Kosovu 592 nova slučaja koronavirusa
Prema najnovijim podacima u većinski albanskim sredinama na Kosovu od posledica kovida-19 preminulo je još šest osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 1.640, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini
  • 06.03.2021
U srpskim sredinama na Kosovu 50 novoobolelih
Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu registrovano je 50 novih slučajeva zaraze, dok su iz izolacije izašla 42 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 06.03.2021
U Srbiji od posledica kovida preminulo još 17 osoba
Prema poslednjim podacima u Srbiji je preminulo još 17 osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 4.525, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 05.03.2021
Na Kosovu preminulo još sedam pacijenata, 564 novozaražena

Prema najnovijim podacima u većinski albanskim sredinama na Kosovu od posledica kovida-19 preminulo je još sedam pacijenata, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 1.634, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.

  • 05.03.2021
OG: Na kovid-19 pozitivno još 13 osoba

Na području opštine Gračanica kovid-19 potvrđen je kod još 13 osoba, saopšteno je iz Kriznog štaba.

  • 05.03.2021