Vesti
Zdravlje

Na severu Kosova 11 novoinficiranih, među njima majka i beba

Na severu Kosova zabeleženo je još 11 slučajeva pozitivnih na virus korona, među njima majka i beba iz Zubinog Potoka saopštio je danas specijalista epidemiologije, dr Aleksandar Antonijević iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.
Na severu Kosova 11 novoinficiranih, među njima majka i beba
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Radi se o četiri lica iz Zubinog Potoka, tri iz Zvečana, dva iz Kosovske Mitrovice i dva iz Leposavića.

Vršilac dužnosti direktora KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek kaže da su majka i beba iz Zubinog Potoka stabilno, ali da su po instrukcijama Ministarstva zdravlja Republike Srbije prebačene u KBC Dragiša Mišović u Beogradu.

Dodao je da u Kosovskoj Mitrovici nema pozitivnih trudnica niti novorođenčadi.

Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu registrovano 69 slučajeva pozitivnih na korona virus, od kojih su dve osobe preminule - iz Leposavića i Kosovske Mitrovice.

Dr Elek kaže da i u Domu zdravlja u Kosovskoj Mitrovici među zaposlenima ima određenog broja obolelih i svi su u izolaciji, dodajući da ipak ta ustanova normalno funkcioniše.

"Svi pacijenti trenutno su u stabilnom zdravstvenom stanju, čak bi trebalo neke sa Infektivnog odeljenja da prebacimo u Studentski centar", kazao je dr Elek.

U poslednja 24 časa izlečeno je još jedno lice, tako da ukupan broj izlečenih do danas iznosi četiri. Svi su iz Kosovske Mitrovice.

Ukupno obolelih od virusa Kovid-19 u Kosovskoj Mitrovici je 29 (od kojih je jedan pacijent preminuo, a troje izlečeno), u Zvečanu 18, u Leposaviću osam (od kojih je jedan pacijent preminuo), u Zubinom Potoku 13 i na centralnom Kosovu jedan.

U Studentskom centru u Mitrovici trenutno se nalaze 33 pacijenta koji su zaraženi koronavirusom, sa lakšom kliničkom slikom, u KBC Kosovska Mitrovica je 18 lica sa umerenom kliničkom slikom, u KC Kragujevac je 4, u KC Niš isto toliko, jedna osoba je u KCS u Beogradu, jedna na Sajmu i u KBC "Dragiša Mišović" se nalaze 2 osobe.

Do juče je testirano 544 lica.Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021