Vesti
Zdravlje

Na projekciju filma samo uz potvrdu o vakcinaciji ili o negativnom PCR testu

U Domu kulture ,,Gračanica“  večeras će premijerno biti prikazan film Dragana Bjelogrlića ,,Nečista krv – Greh predaka“. Gledaoci su u obavezi da nose medicinske maske, a sa sobom moraju poneti i potvrdu o vakcinaciji ili negativnom PCR testu.
Na projekciju filma samo uz potvrdu o vakcinaciji ili o negativnom PCR testu
Scena iz filma (Foto Filip Andrejević)

Premijera filma je zakazana za danas u dva termina, od 19:00 i 21:00. Cena karte je 250 dinara.

Film prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana “Nečista krv”.

Iz Doma kulture napominju da se projekcije organizuju uz poštovanje preporučenih epidemioloških mera, tako da svi posetioci bioskopa moraju nositi masku.

Takođe, usled novog paketa kovid mera koji je na snazi od 20. avgusta, posetioci koji žele da pogledaju premijeru filma ,,Nečista krv - Greh predaka" moraju imati potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigen brzi test ne stariji od 48 sata ili dokaz da je osoba prebolela kovid 19.

Za decu uzrasta do 16 godina ovo pravilo ne važi.

 Ostale vesti

Srpske sredine: Još 32 obolela, jedan preminuli
U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji su, prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, registrovana 32 nova slučaja zaraze korona virusom, od ukupno testiranih 130 uzoraka.
  • 02.12.2021
U Srbiji preminula 53 pacijenta, obolelo još 2.180
U poslednja 24 sata od posledica koronavirusa u centralnoj Srbiji preminula su još 53 pacijenta, pa je ukupan broj žrtava povećan na 11.744, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja. 
  • 01.12.2021
Na Kosovu osam novoobolelih
Prema najnovijim podacima u većinski albanskim sredinama na Kosovu na koronavirus je testirano 1.398 lica, a infekcija je potvrđena kod osam građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. 
  • 01.12.2021
Krizni štab Gračanice: Za pet dana 12 inficiranih
U prteklih pet dana koronoavirus registrovan je kod 12 osoba, saopštio je opštinski Кrizni štab.
  • 01.12.2021
Svetski dan borbe protiv side

Prvi decembar se širom planete, od 1988. godine, obeležava kao Svetski dan borbe protiv side.

  • 01.12.2021
Od 3. januara na Kosovo samo uz dokaz o potpunoj vakcinaciji
Svi koji ulaze na teritoriju Kosova moraće od 3. januara 2022. da imaju dokaz da su primili dve doze vakcine.
  • 01.12.2021