Vesti
Zdravlje

Na Kosovu preminula dva pacijenta

Od posledica koronavirusa na Kosovu je preminulo dvoje pacijenata, objavilo je Ministarstvo zdravlja Kosova.

Na Kosovu preminula dva pacijenta
Infektivna klinika u Prištini (Foto Koha)

Kako je saopšteno, na Infektivnoj klinici u Prištini tokom prošle noći i jutros zabeležena su dva smrtna slučaja kao posledica Kovida 19.

Noćas u 3.00 preminuo je muškarac iz Prištine S.N. rođen 1961. godine. On je, kako se navodi na Infektivnu kliniku primljen 4. aprila u teškom zdravstvenom stanju, a inače je bolovao od hipertenzije. 

Jutros u 7.10 preminula je žena N.P. iz Koriše kod Prizrena rođena 1950. godine. Ona je bila hronični bolesnik sa hipertenzijom i dijabetesom.

Na Kosovu su do sada od posledica koronavirusa preminule četiri osobe. Pored pomenuta dva slučaja, prethodno su preminuli muškarac iz okoline Podujeva i pacijent iz Leposavića. Ostale vesti

Na Kosovu četvoro novozaraženih

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da su još četiri osobe zaražene Kovidom-19.

  • 28.05.2020
U Srbiji 25 novozaraženih, preminula jedna osoba
U Srbiji je koronavirusom zaraženo još 25 osoba, dok je od posledica ove zaraze preminula jedna osoba, ukupan broj žrtava iznosi 241, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja. 
  • 28.05.2020
Bez novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu
U srpskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, saopšteno je iz Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.
  • 28.05.2020
Na Kosovu jedan novooboleli, sedam izlečenih pacijenata
Na Kosovu je potvrđen jedan novi slučaj koronavirusa, saopštio je noćas Nacionalni institut za javno zdravlje. Takođe, sedam lica je izlečeno od Kovida-19.
  • 27.05.2020
U Srbiji preminula 1 osoba, 48 oboelelih
Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano 48 novih slučajeva koronavirusa. Jedna osoba je preminula.
  • 27.05.2020
Još jedna osoba zaražena kornavirusom u srpskim sredinama
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, registrovan je jedan slučaj pozitivan na virus korona, dok je jedno lice izlečeno, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 27.05.2020