Vesti
Zdravlje

Na Kosovu potvrđena tri nova slučaja koronavirusa

Kosovski Nacionalni Institut za javno zdravlje objavio je večeras da su tokom poslednja 24 časa registrovana tri nova slučaja koronavirusa na Kosovu, čime se ukupan broj zaraženih povećao na 94.
Na Kosovu potvrđena tri nova slučaja koronavirusa
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog Instituta za javno zdravlje u Prištini, tokom protekla 24 časa, uzeto je 45 uzoraka sa terena i od pacijenata hospitalizovanih na Klinici za infektivne bolesti.

Reč je o slučajevima kontakata, od kojih dva lica žive u Prištini, a jedno lice u opštini Mališevo.

Od 8. februara zaključno sa današnjim danom, u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju RT-PCR metodom, testirana su ukupno 1.082 sumnjiva uzorka na virus. Od tog broja 94 lica su pozitivna na korona virus, dok je jedno lice preminulo.

U objavi Nacionalnog Instituta za javno zdravlje se ističe, da je od 1.februara do danas na međunarodnom aerodromu Adem Jašari i na graničnim prelazima, pregledano ukupno 19.828 putnika.Ostale vesti

Na Kosovu 12 novih slučajeva zaraze
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu je potvrđeno još 12 slučajeva zaraze koronavirusom. 
  • 29.05.2020
U Srbiji 54 novozaraženih, preminula jedna osoba

Prema poslednjim podacima u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 54 lica. Od posledica zaraze preminula je jedna osoba, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

  • 29.05.2020
Sever Kosova: Jedna osoba zaražena Kovidom-19
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, jedno lice je inficirano koronavirusom, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 29.05.2020
Na Kosovu četvoro novozaraženih

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da su još četiri osobe zaražene Kovidom-19.

  • 28.05.2020
U Srbiji 25 novozaraženih, preminula jedna osoba
U Srbiji je koronavirusom zaraženo još 25 osoba, dok je od posledica ove zaraze preminula jedna osoba, ukupan broj žrtava iznosi 241, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja. 
  • 28.05.2020
Bez novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu
U srpskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, saopšteno je iz Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.
  • 28.05.2020