Vesti
Zdravlje

Na Kosovu potvrđena 34 nova slučaja koronavirusa

Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje, na Kosovu su registrovana 34 nova slučaja koronavirusa. Saopšteno je i da su još tri osobe izlečene.
Na Kosovu potvrđena 34 nova slučaja koronavirusa
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Tokom dana su u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju testirana ukupno 263 uzorka od kojih je 34 rezultiralo pozitivno.

Saopšteno je da su još tri pacijenta izlečena od koronavirusa, pa ukupan broj oporavljenih od Kovida-19 sada 162.

Na Kosovu su koronavirusom zaražene 703 osobe, dok je 19 ljudi izgubilo život.

CDF donirao opremu Institutu za javno zdravlje Kosova

Fond za razvoj zajednice (CDF) donirao je danas Departmanu za molekularnu mikrobiologiju na Nacionalnom institutu za javno zdravlje Kosova opremu za rano otkrivanje infekcije koronavirusom.
 
CDF je danas donirao sledeću opremu: aparat za testiranje koronavirusa poznat kao RT PCR, robotski sistem za pripremu testova sa RT PCR i potrošni materijal za ove testove.
 
Donirana oprema će se, osim u slučaju Kovida-19, koristiti i za testiranje i rano otkrivanje i drugih zaraznih bolesti.
Ostale vesti

Na Kosovu šest novih slučajeva zaraze
Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je večeras da je Kovidom-19 zaraženo još šest osoba, dok su izlečena dva lica.
  • 25.05.2020
Još jedna žrtva koronavirusa na Kosovu, ukupno 30

Od posledica Kovida-19 danas u popodnevnim časovima preminula je još jedna osoba, navodi se u saopštenju Klinike za infektivne bolesti. Na Kosovu je od ove infekcije preminulo 30 osoba.

  • 25.05.2020
U Srbiji preminula još jedna osoba, 34 novoobolelih
U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od Kovida-19 preminula još jedna osoba. Registrovano je 34 novoobolelih, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 25.05.2020
U Domu zdravlja Gračanica vakcinacija dece redovna
U Domu zdravlja Gračanica vakcinacija dece vrši se svakodnevno, ali je zbog epidemije koronavirusa odziv bio manji nego uobičajeno, kazala je za RTV Kim specijalista pedijatrije dr Jelena Janjić. Roditelji sa kojima smo razgovarali ističu da se redovno odazivaju na pozive za vakcinaciju.
  • 25.05.2020
Na severu Kosova deseti dan bez novoobolelih
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od Kovid-19. Takođe, nije bilo izlečenih, ni preminulih, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 25.05.2020
Na Kosovu bez novoobolelih, izlečena četiri lica
Na Kosovu u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od Kovida-19, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova. Četiri osobe su izlečene od koronavirusa.
  • 24.05.2020