Vesti
Zdravlje

Na Kosovu potvrđena 32 nova slučaja koronavirusa

Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje, na Kosovu su registrovana 32 nova slučaja koronavirusa. Saopšteno je i da je jedan pacijent izlečen.
Na Kosovu potvrđena 32 nova slučaja koronavirusa
Ilustracija (Foto HHP)

U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju danas je testirano ukupno 297 uzoraka od kojih je 32 rezultiralo pozitivno.

U pitanju su slučajevi kontakta, njih 23 iz Peći, četvoro iz Kačanika, dvoje iz Dečana i po jedan slučaj iz Prizrena, Suve Reke i Štimlja.

Takođe, ističe seda je jedan pacijent izlečen. Ukupan broj izlečenih sada iznosi 166.

Ukupno obolelih od koronavirusa na Kosovu je 763.

Danas je od posledica Kovida-19 preminuo jedan pacijent saopštila je Klinika za infektivne bolesti. Ukupan broj umrlih od novog virusa je 21.Ostale vesti

Na Kosovu šest novih slučajeva zaraze
Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je večeras da je Kovidom-19 zaraženo još šest osoba, dok su izlečena dva lica.
  • 25.05.2020
Još jedna žrtva koronavirusa na Kosovu, ukupno 30

Od posledica Kovida-19 danas u popodnevnim časovima preminula je još jedna osoba, navodi se u saopštenju Klinike za infektivne bolesti. Na Kosovu je od ove infekcije preminulo 30 osoba.

  • 25.05.2020
U Srbiji preminula još jedna osoba, 34 novoobolelih
U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od Kovida-19 preminula još jedna osoba. Registrovano je 34 novoobolelih, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 25.05.2020
U Domu zdravlja Gračanica vakcinacija dece redovna
U Domu zdravlja Gračanica vakcinacija dece vrši se svakodnevno, ali je zbog epidemije koronavirusa odziv bio manji nego uobičajeno, kazala je za RTV Kim specijalista pedijatrije dr Jelena Janjić. Roditelji sa kojima smo razgovarali ističu da se redovno odazivaju na pozive za vakcinaciju.
  • 25.05.2020
Na severu Kosova deseti dan bez novoobolelih
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od Kovid-19. Takođe, nije bilo izlečenih, ni preminulih, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 25.05.2020
Na Kosovu bez novoobolelih, izlečena četiri lica
Na Kosovu u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od Kovida-19, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova. Četiri osobe su izlečene od koronavirusa.
  • 24.05.2020