Vesti
Zdravlje

Na Kosovu još dvoje zaraženih, ukupno 33

Kosovski institut za javno zdravlje saopštio je večeras da su zabeležena još dva nova slučaja zaraze koronavirusom, što je do sada ukupno 33.
Na Kosovu još dvoje zaraženih, ukupno 33
Ilustracija (Foto Profimedia)

U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog instituta za javno zdravlje metodom RT-PCR, testirano je deset uzoraka, kod kojih se sumnjalo na virus SARS-CoV-2, i dva su se pokazala kao pozitivna, stoji u objavi Instituta.

U objavi se navodi da su oba potvrđena slučaja pozitivna na koronavirus, takozvani „slučajevi kontakta“.

"U pitanju je pedesetogodišnja žena iz sela Vrapčić u opštini Gnjilane, gde je sinoć otkriven jedan slučaj koronavirusa, i pedesettrogodišnji muškarac iz sela Domanek u opštini Mališevo, u kojoj ima više registrovanih slučajeva koronavirusa", navodi se u objavi.

Od 8. februara do danas na Kosovu je testirano ukupno 577 uzoraka, sumnjivih na koronavirus, od kojih su 33 rezultata pozitivna na virus SARS-CoV-2.Ostale vesti

Na Kosovu 27 novih slučajeva koronavirusa
Na Kosovu je registrovano 27 novih slučajeva koronavirusa, saopštio je večeras Nacionalni institut za javno zdravlje. Od početka epidemije na Kosovu je 1.110 osoba obolelo od Kovida-19.
  • 01.06.2020
U Srbiji 18 novih slučajeva, preminula jedna osoba
U Srbiji je potvrđeno 18 novih slučajeva koronavirusa, saopšteno je na sajtu Ministarstva zdravlja. Takođe, jedna osoba je preminula od posledica Kovida-19.
  • 01.06.2020
Na severu Kosova bez novoobolelih
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, nije registrovan nijedan novooboleli od Kovid-19. Nema ni izlečenih i preminulih, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 01.06.2020
Na Kosovu još 13 osoba pozitivno na koronavirus
Iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu saopšteno je večeras da je virusom Kovid-19 inficirano 13 lica.
  • 31.05.2020
Srbija: Preminula još jedna osoba, 31 novozaraženi

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je jedna osoba preminula od posledica koronavirusa.

  • 31.05.2020
Sever Kosova i danas bez novoobolelih
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, nije registrovan nijedan pozitivan slučaj na virus korona. Takođe, nema ni izlečenih i preminulih, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 31.05.2020