Vesti
Zdravlje

Na Kosovu još dvoje zaraženih, ukupno 33

Kosovski institut za javno zdravlje saopštio je večeras da su zabeležena još dva nova slučaja zaraze koronavirusom, što je do sada ukupno 33.
Na Kosovu još dvoje zaraženih, ukupno 33
Ilustracija (Foto Profimedia)

U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog instituta za javno zdravlje metodom RT-PCR, testirano je deset uzoraka, kod kojih se sumnjalo na virus SARS-CoV-2, i dva su se pokazala kao pozitivna, stoji u objavi Instituta.

U objavi se navodi da su oba potvrđena slučaja pozitivna na koronavirus, takozvani „slučajevi kontakta“.

"U pitanju je pedesetogodišnja žena iz sela Vrapčić u opštini Gnjilane, gde je sinoć otkriven jedan slučaj koronavirusa, i pedesettrogodišnji muškarac iz sela Domanek u opštini Mališevo, u kojoj ima više registrovanih slučajeva koronavirusa", navodi se u objavi.

Od 8. februara do danas na Kosovu je testirano ukupno 577 uzoraka, sumnjivih na koronavirus, od kojih su 33 rezultata pozitivna na virus SARS-CoV-2.Ostale vesti

U Srbiji registrovan 741 slučaj koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj koronavirusa. Trinaest osoba je preminulo, navodi se na sajtu kovid19.rs.
  • 29.03.2020
U Srbiji još jedna žrtva koronavirusa
Klinički centar Vojvodine je saopštio da je, uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti u subotu uveče preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom. To je ukupno jedanaesta žrtva koronavirusa u Srbiji.
  • 29.03.2020
Potvrđen još jedan slučaj koronavirusa na Kosovu
Sinoć je na Kosovu potvrđen još jedan slučaj koronavirusa. Ukupan broj do sada zaraženih je 91, saopštio je kosovski Institut za javno zdravlje.
  • 29.03.2020
Još dva slučaja koronavirusa u srpskim sredinama
Epidemiolog dr Aleksandar Antonijeveić potvrdio je Štabu za vanredne situacije da su dve osobe sa severa Kosova, jedna iz Kosovske Mitrovice, a druga iz Leposavića, zaražene su novim koronavirusom.
  • 29.03.2020
Na Kosovu 90 zaražanih koronavirusom
Na Kosovu su još dve osobe obolele od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupan broj zaraženih je 90.
  • 28.03.2020
U Srbiji potvrđeno 659 slučajeva koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva koronavirusa, saopšteno je na sajtu Covid19.rs. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da su dve osobe preminule, pa je ukupan broj umrlih 10.
  • 28.03.2020