Vesti
Zdravlje

Na Kosovu 61 zaražen koronavirusom

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je sinoć da je na Kosovu potvrđeno 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Na Kosovu 61 zaražen koronavirusom
Koronavirus na Kosovu (Foto EPA)

“U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju u Nacionalnom institutu za javno zdravlje večeras je uzeto sto uzoraka za analizu na koronavirus osoba koje su bile u bliskom kontaktu sa potvrđenim slučajevima a koji su bili u samoizolaciji. Od ovih uzoraka njih 26 je bilo pozitivno”, navodi se u saopštenju.

Precizira se da su svih 26 potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama (porodični i bliski kontakti), osim jedne iz opštine Mališevo.

Od toga, 14 je iz opštine Mališevo, 11 iz Gnjilana i jedan iz Đakovice, navode iz Instituta za javno zdravlje Kosova.

Do danas je na Kosovu ukupno testirano 690 sumnjivih uzoraka na koronavirus od kojih je kod 61 osobe potvrđeno prisustvo virusa. Jedan muškarac (82) iz opštine Podujevo je preminuo od koronavirusa.Ostale vesti

Na Kosovu četvoro novozaraženih

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da su još četiri osobe zaražene Kovidom-19.

  • 28.05.2020
U Srbiji 25 novozaraženih, preminula jedna osoba
U Srbiji je koronavirusom zaraženo još 25 osoba, dok je od posledica ove zaraze preminula jedna osoba, ukupan broj žrtava iznosi 241, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja. 
  • 28.05.2020
Bez novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu
U srpskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, saopšteno je iz Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.
  • 28.05.2020
Na Kosovu jedan novooboleli, sedam izlečenih pacijenata
Na Kosovu je potvrđen jedan novi slučaj koronavirusa, saopštio je noćas Nacionalni institut za javno zdravlje. Takođe, sedam lica je izlečeno od Kovida-19.
  • 27.05.2020
U Srbiji preminula 1 osoba, 48 oboelelih
Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano 48 novih slučajeva koronavirusa. Jedna osoba je preminula.
  • 27.05.2020
Još jedna osoba zaražena kornavirusom u srpskim sredinama
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, registrovan je jedan slučaj pozitivan na virus korona, dok je jedno lice izlečeno, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 27.05.2020