Vesti
Zdravlje

Na Kosovu 14 novoobolelih

Na Kosovu je prethodnog dana zabeleženo 14 novih slučaja korona virusa, jedan slučaj sa smrtnim ishodom, dok je sedam pacijenata izlečeno, saopštio je Nacionalni Institut za javno zdravlje.
Na Kosovu 14 novoobolelih
Infektivna klinika u Prištini (Foto BIRN)

Kosovski Nacionalni institut za javno zdravlje, saopštio je da je tokom poslednja 24 sata testirano 218 uzoraka, uzetih od pacijenata hospitalizovanih na Klinici za infektivne bolesti, praćenjem kontakata i iz karantina u Studentskom centru u Prištini.

Od uzoraka uzetih za testiranje na virus SARS-CoV-2, njih 14 je bilo pozitivno.

Reč je o slučajevima kontakta, od kojih su četiri slučaja iz sela Smrekovnica u opštini Vučitrn, po dva slučaja sa prebivalištem u Mališevu, Prištini i u Severnoj Mitrovici. Po jedan zabeležen slučaj dolazi iz sela Blace u opštini Suva Reka, Đurđevik iz opštine Klina, sela Krajmirovce kod Lipljana, a jedan slučaj je zabeležen i u opštini Zvečan.

Institut ističe da je tokom prehodnog dana izlečeno sedam pacijenata, pa je ukupan broj izlečenih 37.

Minulog dana na Klinici za infektivne bolesti preminula je 66-godišnja žena iz sela Banje kod Mališeva. Ona je lečena na Odeljenju intenzivne nege od 4.aprila. Kako se navodi, pacijentkinja je imala i druge prateće bolesti – dijabetes tipa 2, hipertenziju i akutnu insuficijenciju bubrega.

Od 8.februara, od kada se testiranje sprovodi, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog Instituta za javno zdravlje u Prištini testirano je ukupno 2.570 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2, od kojih je 224 pozitivno, uključujući i opštine sa srpskom većinom.

Preminulo je šestoro ljudi, koji su imali i druge prateće bolesti.Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021