Vesti
Zdravlje

Na Kosovo stigla nova isporuka vakcina

Danas je stigao kontingent od 38.400 doza anti kovid-19 vakcina, saopšteno je iz Vlade Kosova.
Na Kosovo stigla nova isporuka vakcina
Dostava vakcina (Foto Vlada Kosova)

U okviru progrma Kovaks stigao je novi kontigent vakcina, a na prištinskom aerodromu su ga dočekali premijer Kosova Aljbin Kurti i ministar zdravlja Arben Vitija, te ambasadori Velike Britanije, Francuske, Nemačke, šef Kancelarije EU Tomaš Sunjog, predstavnici UN-a, UNDP-a i Unicefa.

Sa ovom isporukom vakcina, na Kosovo su do sada iz programa Kovaks stigle 62.400 doze vakcine.

Premijer Kosova Aljbin Kurti zahvalio je predstavnicima zemlaja Kvinte i drugim organizacijama na, kako se navodi, kontinuiranoj pomoći u suočavanju Kosova sa pandemijom kovid-19.

Diplomatski predstavnici i predstavnici međunarodnih organizacija na Kosovu obećali su da će nastaviti da pomažu Kosovo u borbi sa ovim virusom.

Cilj Vlade Kosova je da obezbedi što više vakcina "preko što više kanala, dok se ne postigne cilj imunizacije 60% stanovništva u roku od godinu dana", navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Na Kosovu zabeležena četiri slučaja kovida-19
U poslednja 24 sata, na Kosovu su registrovana četiri slučaja koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Kosova. Nije bilo smrtnih slučajeva, dodaje se u objavi ove institucije.
  • 17.05.2022
Srbija: Jedno lice preminulo od posledica koronavirusa
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji je preminula jedna osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 16.050, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 16.05.2022
Na Kosovu zabeležena sedam slučajeva kovida-19

U poslednja 24 sata, na Kosovu je registrovano sedam slučajeva koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Kosova. Nije bilo smrtnih slučajeva, dodaje se u objavi ove institucije.

  • 16.05.2022
Gračanica: Besplatna provera šećera u krvi i pritiska
Ordinacija "In medic" je u saradnji sa udruženjem za borbu protiv šećerne bolesti "Slatko srce" organizovala besplatno merenje šećera u krvi i krvnog pritiska u Gračanici.
  • 16.05.2022
U Srbiji potvrđeno 239 slučajeva koronavirusa
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji su preminule tri osobe od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 16.049, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 15.05.2022
Na Kosovu još 16 novoobolelih

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja Kosova u većinski albanskim sredinama na koronavirus su testirane 593, a infekcija je potvrđena kod 16 osoba.

  • 15.05.2022