Vesti
Zdravlje

Na centralnom Kosovu četiri nova slučaja koranavirusa

Nova četiri slučaja zaraze koronavirusom zabeležena su na teritoriji centralnog Kosova, potvrdio je za RTV Gračanica direktor KBC Bratislav Lazić.
Na centralnom Kosovu četiri nova slučaja koranavirusa
Bratislav Lazić (Foto Kim)

Lazić ističe da se za dvoje još čekaju rezultati.

Potrebne mere samoizolacije kontakata su primenjene, kao i sve mere i postupci u smislu sprečavanja daljeg širenja zaraze, rekao je Lazić.

“Imamo četiri potvrđena slučaja koronavirusa infekcije, pacijenti se dobro osećaju, nema potrebe za bilo kakvom medicniskom intervencijom kao ni tretmanom, oni se u kontinuitetu prate. Imamo još dva aktuelna slučaja koja smo testirali i čije rezultate očekujemo u najkraćem mogućem roku", dodaje Lazić.

Situacija je pod kontrolom, kaže Lazić, uprkos činjenici da se "poslednjih dana nižu slučajevi koronavirusa".

“Aktuelna epidemiološka situacija je sada nešto lošija nego što je bila u prethodnom periodu. Mi smo u početnoj fazi ove epidemije imali jako dobre rezultate upravo zbog toga što je stanovništvo na prostoru centralnog Kosova dobro prihvatilo predložene mere nadležnih organa Republike Srbije i to se dobro na terenu sprovodilo,” rekao je Lazić.

Nakon proslava matura i okupljanja povodom Vidovdanskih svečanosti situacija se pomno prati, rekao je on.

“Uticaj masovnijeg okupljanja stanovništva možda se pokaže u skorijem roku, u periodu od nekih sedam dana. Videćemo kakvi će rezultati biti u narednom periodu na terenu,” rekao je Lazić.

Sve zdravstvene institucije na teritoriji centralnog Kosova koje funkcionišu pri sistemu Republike Srbije su dobro snabdevene zaštitnom opremom, istakao je direktor KBC.

 Ostale vesti

Preminulo još 7 osoba u Srbiji, 299 novoobolelih
U Srbiji je još sedam osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj žrtava povećan je na 621, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 06.08.2020
Na Kosovu preminulo 16 osoba, još 196 zaraženih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu je još 16 osoba izgubilo bitku sa Kovidom-19, ukupan broj preminulih iznosi 300. 
  • 06.08.2020
U srpskim sredinama četvoro preminulih, 23 nova slučaja

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su četiri smrtna slučaja, 23 novoobolelih, dok je pet osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

  • 06.08.2020
Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa u Gračanici
U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su četiri nova slučaja kovida-19, saopšteno je iz Кriznog štaba.
  • 06.08.2020
U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020
Na Kosovu preminulo 15 osoba, 218 novih slučajeva

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je na Kosovu još 15 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj žrtva iznosi 284.

  • 05.08.2020