Vesti
Zdravlje

Na centralnom Kosovu četiri nova slučaja koranavirusa

Nova četiri slučaja zaraze koronavirusom zabeležena su na teritoriji centralnog Kosova, potvrdio je za RTV Gračanica direktor KBC Bratislav Lazić.
Na centralnom Kosovu četiri nova slučaja koranavirusa
Bratislav Lazić (Foto Kim)

Lazić ističe da se za dvoje još čekaju rezultati.

Potrebne mere samoizolacije kontakata su primenjene, kao i sve mere i postupci u smislu sprečavanja daljeg širenja zaraze, rekao je Lazić.

“Imamo četiri potvrđena slučaja koronavirusa infekcije, pacijenti se dobro osećaju, nema potrebe za bilo kakvom medicniskom intervencijom kao ni tretmanom, oni se u kontinuitetu prate. Imamo još dva aktuelna slučaja koja smo testirali i čije rezultate očekujemo u najkraćem mogućem roku", dodaje Lazić.

Situacija je pod kontrolom, kaže Lazić, uprkos činjenici da se "poslednjih dana nižu slučajevi koronavirusa".

“Aktuelna epidemiološka situacija je sada nešto lošija nego što je bila u prethodnom periodu. Mi smo u početnoj fazi ove epidemije imali jako dobre rezultate upravo zbog toga što je stanovništvo na prostoru centralnog Kosova dobro prihvatilo predložene mere nadležnih organa Republike Srbije i to se dobro na terenu sprovodilo,” rekao je Lazić.

Nakon proslava matura i okupljanja povodom Vidovdanskih svečanosti situacija se pomno prati, rekao je on.

“Uticaj masovnijeg okupljanja stanovništva možda se pokaže u skorijem roku, u periodu od nekih sedam dana. Videćemo kakvi će rezultati biti u narednom periodu na terenu,” rekao je Lazić.

Sve zdravstvene institucije na teritoriji centralnog Kosova koje funkcionišu pri sistemu Republike Srbije su dobro snabdevene zaštitnom opremom, istakao je direktor KBC.

 Ostale vesti

Još 14 smrtnih slučajeva na Kosovu, novoinficiranih 639

U albanskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata preminulo 14 lica od posledica kovid-19, pa ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 989.

  • 28.11.2020
U Srbiji preminula 61 osoba od posledica koronavirusa
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminula je 61 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 1.484, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.
  • 28.11.2020
Gračanica: Još 10 novoobolelih, zdravstveni sistem opterećen
U Gračanici je, prema poslednjim podacima, kovid-19 potvrđen kod još 10 osoba. Iz Kriznog štaba upozoravaju da je zdravstveni sistem opterećen.
  • 28.11.2020
Još 92 slučaja virusa, jedno lice preminulo
Prema najnovijim podacima, jedna osoba je preminula od posledica kovid-19, dok su zabeležena 92 nova slučaja infekcije i 18 izlečenja u srpskim sredinama na Kosovu, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 28.11.2020
U Srbiji 57 žrtava kovida-19, 7.780 novozaraženih
Prema poslednjim podacima u Srbiji je od posledica kovida-19 preminulo 57 osoba, dok je 7.780 novoinficiranih.
  • 27.11.2020
Na Kosovu 12 lica preminulo, 764 novozaražena
Na Kosovu su prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta koronavirusom zaražene još 764 osobe. Preminulo je 12 pacijenata.
  • 27.11.2020