Vesti
Zdravlje

"Moraju se poštovati uputstva da ne bi eskaliralo"

Direktor Kosovskog instituta za javno zdravlje Naser Ramadani upozorio je da bi narednih dana pandemija koronavirusa na Kosovu mogla da eskalira, ukoliko građani ne budu poštovali uputstva, objavila je Gazeta Ekspres.
Naser Ramadani (Gazeta Blic)

Ramadani je pozvao građane da vide stvarnost, jer kako je rekao "ovo nije igra ili loš san iz kojeg ćemo se probuditi”.

"Doći će još teži dani, počeli smo da govorimo o pripremama 1. januara, nisu nam verovali. Preporuke se ne sprovode rečima, već delima, nismo u pozorištu, u stvarnosti smo “, rekao je on.

Ramadani je dodao da smo “opterećeni političkom situacijom i lekarima koji nisu oprezni”.

“Ako to ne rade profesionalci, onda vam kažem da je situacija ozbiljna ", rekao je on.

Govoreći o prilikama u Mališevu, Ramadani je ocenio da je duže vreme ta opština van kontrole, jer prodavnice i drugi objekti rade.

"U Mališevu situacija dugo nije pod kontrolom. Isto važi i za Prištinu, Smrekovnicu i Topanicu. Situacija u tim sredinama uskoro će eksplodirati", upozorio je Ramanani.Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021