Vesti
Zdravlje

Mitrovica: Tri lica poslata u karantin u Prištini

Zbog “nepostupanja po zdravstvenim propisima tokom epidemije” i “neovlašćenog vlasništva, kontrole i posedovanja vatrenog oružja“, Kosovska policija privela je juče tri osobe u Severnoj Mitrovici, nakon čega su upućene u karantin u Prištinu. Zbog kontakta sa njima, četiri policijaca poslata su u samoizolaciju.
Mitrovica: Tri lica poslata u karantin u Prištini
Severna Mitrovica (Foto Kontakt)

Patrola policijske stanice Mitrovica Sever, u ulici Vlade Ćetkovića zaustavila je sinoć vozilo marke Tojota zbog kršenja mere zabrane kretanja u vremenu od 20h od 6h, potvrdio je Kontakt Plus radiju regionalni portparol poručnik Branislav Radović.

Prema njegovim rečima, tri lica koja su bila u vozilu privedena su u policijsku stanicu, obzirom da je nakon kontrole lica i vozila pronađeno vatreno oružje, pištolj marke M57, sa jednim okvirom i 4 metka, kalibra 7,62 mm u iliegalnom posedu.

"Za vozilo, kosovski Albanac sa inicijalima F.L. (1992) nije imao nikakvu dokumentaciju, a u vozilu su pronađene tri različite registarske tablice, kosovskog registracionog područja. U vozilu su bila još dva lica kosovski Albanac sa inicijalima B.L. (1999) i Srpkinja M.K. (1999), rođena u Republici Srbiji. Obavešten je dežurni tužilac koji je okarakterisao slučaj kao neovlašćeno vlasništvo, kontrola i posedovanje vatrenog oružja, a slučaj ide u redovnu proceduru. Za vozilo će se naknadno utvrditi činjenično stanje“, kazao je Radović.

Gore navedena lica se terete i za krivično delo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima tokom epidemije”.

Srpkinja M.K. je kazala da je 21. marta prešla administrativni prelaz, ali ilegalnim putem.

To je prijavljeno call centru u Prištini, a lica su nakon završene procedure u policiji prebačena u Centar za epidemiju odnosno karantin u Prištini.

Četiri policajca koja su bila u kontaktu sa privedenim licima, a zbog trenutne epidemije, stavljeni su po naređenju u samoizolaciju.

 Ostale vesti

U Srbiji registrovan 741 slučaj koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj koronavirusa. Trinaest osoba je preminulo, navodi se na sajtu kovid19.rs.
  • 29.03.2020
U Srbiji još jedna žrtva koronavirusa
Klinički centar Vojvodine je saopštio da je, uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti u subotu uveče preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom. To je ukupno jedanaesta žrtva koronavirusa u Srbiji.
  • 29.03.2020
Potvrđen još jedan slučaj koronavirusa na Kosovu
Sinoć je na Kosovu potvrđen još jedan slučaj koronavirusa. Ukupan broj do sada zaraženih je 91, saopštio je kosovski Institut za javno zdravlje.
  • 29.03.2020
Još dva slučaja koronavirusa u srpskim sredinama
Epidemiolog dr Aleksandar Antonijeveić potvrdio je Štabu za vanredne situacije da su dve osobe sa severa Kosova, jedna iz Kosovske Mitrovice, a druga iz Leposavića, zaražene su novim koronavirusom.
  • 29.03.2020
Na Kosovu 90 zaražanih koronavirusom
Na Kosovu su još dve osobe obolele od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupan broj zaraženih je 90.
  • 28.03.2020
U Srbiji potvrđeno 659 slučajeva koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva koronavirusa, saopšteno je na sajtu Covid19.rs. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da su dve osobe preminule, pa je ukupan broj umrlih 10.
  • 28.03.2020