Vesti
Zdravlje

Mitrovica: Tri lica poslata u karantin u Prištini

Zbog “nepostupanja po zdravstvenim propisima tokom epidemije” i “neovlašćenog vlasništva, kontrole i posedovanja vatrenog oružja“, Kosovska policija privela je juče tri osobe u Severnoj Mitrovici, nakon čega su upućene u karantin u Prištinu. Zbog kontakta sa njima, četiri policijaca poslata su u samoizolaciju.
Mitrovica: Tri lica poslata u karantin u Prištini
Severna Mitrovica (Foto Kontakt)

Patrola policijske stanice Mitrovica Sever, u ulici Vlade Ćetkovića zaustavila je sinoć vozilo marke Tojota zbog kršenja mere zabrane kretanja u vremenu od 20h od 6h, potvrdio je Kontakt Plus radiju regionalni portparol poručnik Branislav Radović.

Prema njegovim rečima, tri lica koja su bila u vozilu privedena su u policijsku stanicu, obzirom da je nakon kontrole lica i vozila pronađeno vatreno oružje, pištolj marke M57, sa jednim okvirom i 4 metka, kalibra 7,62 mm u iliegalnom posedu.

"Za vozilo, kosovski Albanac sa inicijalima F.L. (1992) nije imao nikakvu dokumentaciju, a u vozilu su pronađene tri različite registarske tablice, kosovskog registracionog područja. U vozilu su bila još dva lica kosovski Albanac sa inicijalima B.L. (1999) i Srpkinja M.K. (1999), rođena u Republici Srbiji. Obavešten je dežurni tužilac koji je okarakterisao slučaj kao neovlašćeno vlasništvo, kontrola i posedovanje vatrenog oružja, a slučaj ide u redovnu proceduru. Za vozilo će se naknadno utvrditi činjenično stanje“, kazao je Radović.

Gore navedena lica se terete i za krivično delo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima tokom epidemije”.

Srpkinja M.K. je kazala da je 21. marta prešla administrativni prelaz, ali ilegalnim putem.

To je prijavljeno call centru u Prištini, a lica su nakon završene procedure u policiji prebačena u Centar za epidemiju odnosno karantin u Prištini.

Četiri policajca koja su bila u kontaktu sa privedenim licima, a zbog trenutne epidemije, stavljeni su po naređenju u samoizolaciju.

 Ostale vesti

NIZJ: Još petoro zaraženih
Nacionalni istitut za javno zdravlje saoštilo je da je danas registrovano još pet novih slučajeva zaraženih koronavirusom. Time je broj obolelih dostigao 145.
  • 05.04.2020
U Srbiji od posledica koronavirusa preminula 51 osoba
Epidemiolog Predrag Kon saopštio je da preminulo još sedam osoba, a ukupan broj umrlih od koronavirusa u Srbiji je 51. Do nedelje u 15h registrovano 1908 potvrđenih slučajeva zaraze.
  • 05.04.2020
Još četiri osobe zaražene na severu Kosova
U srpskim sredinama na Kosovu danas su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba.
  • 05.04.2020
Otvorena posebna prijemna ambulanta u Leposaviću
Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije, saopšteno je da je danas u okviru Doma zdravlja Leposavić, otvorena posebna ambulanta namenjena građanima koji osete simptome slične virusu korona.
  • 05.04.2020
U KC Vojvodina preminule dve žene
U toku prethodne noći u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) su preminule dve pacijentkinje obolele od koronavirusa.
  • 05.04.2020
Vršilac dužnosti kosovskog ministra zdravlja Arben Vitia izjavio je večeras da će lokalne vlasti sa severa Kosova poslati tačan broj zaraženih osoba i da će ti podaci biti uneti na statističku listu Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 04.04.2020