Vesti
Zdravlje

Mitrovica: Tri lica poslata u karantin u Prištini

Zbog “nepostupanja po zdravstvenim propisima tokom epidemije” i “neovlašćenog vlasništva, kontrole i posedovanja vatrenog oružja“, Kosovska policija privela je juče tri osobe u Severnoj Mitrovici, nakon čega su upućene u karantin u Prištinu. Zbog kontakta sa njima, četiri policijaca poslata su u samoizolaciju.
Mitrovica: Tri lica poslata u karantin u Prištini
Severna Mitrovica (Foto Kontakt)

Patrola policijske stanice Mitrovica Sever, u ulici Vlade Ćetkovića zaustavila je sinoć vozilo marke Tojota zbog kršenja mere zabrane kretanja u vremenu od 20h od 6h, potvrdio je Kontakt Plus radiju regionalni portparol poručnik Branislav Radović.

Prema njegovim rečima, tri lica koja su bila u vozilu privedena su u policijsku stanicu, obzirom da je nakon kontrole lica i vozila pronađeno vatreno oružje, pištolj marke M57, sa jednim okvirom i 4 metka, kalibra 7,62 mm u iliegalnom posedu.

"Za vozilo, kosovski Albanac sa inicijalima F.L. (1992) nije imao nikakvu dokumentaciju, a u vozilu su pronađene tri različite registarske tablice, kosovskog registracionog područja. U vozilu su bila još dva lica kosovski Albanac sa inicijalima B.L. (1999) i Srpkinja M.K. (1999), rođena u Republici Srbiji. Obavešten je dežurni tužilac koji je okarakterisao slučaj kao neovlašćeno vlasništvo, kontrola i posedovanje vatrenog oružja, a slučaj ide u redovnu proceduru. Za vozilo će se naknadno utvrditi činjenično stanje“, kazao je Radović.

Gore navedena lica se terete i za krivično delo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima tokom epidemije”.

Srpkinja M.K. je kazala da je 21. marta prešla administrativni prelaz, ali ilegalnim putem.

To je prijavljeno call centru u Prištini, a lica su nakon završene procedure u policiji prebačena u Centar za epidemiju odnosno karantin u Prištini.

Četiri policajca koja su bila u kontaktu sa privedenim licima, a zbog trenutne epidemije, stavljeni su po naređenju u samoizolaciju.

 Ostale vesti

U srpskim sredinama na Kosovu 22 nova slučaja
U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su 22 nova slučaja infekcije, dok su 42 lica izlečena, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.
  • 07.08.2020
Preminulo još 7 osoba u Srbiji, 299 novoobolelih
U Srbiji je još sedam osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj žrtava povećan je na 621, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 06.08.2020
Na Kosovu preminulo 16 osoba, još 196 zaraženih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu je još 16 osoba izgubilo bitku sa Kovidom-19, ukupan broj preminulih iznosi 300. 
  • 06.08.2020
U srpskim sredinama četvoro preminulih, 23 nova slučaja

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su četiri smrtna slučaja, 23 novoobolelih, dok je pet osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

  • 06.08.2020
Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa u Gračanici
U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su četiri nova slučaja kovida-19, saopšteno je iz Кriznog štaba.
  • 06.08.2020
U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020