Vesti
Zdravlje

“Mirna epidemiološka situacija, Krizni štab na oprezu”

U srpskim sredinama na centralnom Kosovu trenutno je mirna epidemiološka situacija, a u poslednje tri nedelje zabeležena su samo dva slučaja kod kojih je potvrđen koronavirus, kaže predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.
“Mirna epidemiološka situacija, Krizni štab na oprezu”
Srđan Popović (Foto Kim)

Popović ističe da za sada nema potrebe za pooštravanjem epidemioloških mera u ovoj opštini jer se, kako ističe, građani pridržavaju svih prethodno uvedenih pravila ponašanja shodno pandemiji.

“Mogu da kažem da je veoma zadovoljavajuća situacija. Ali, Krizni štab je na oprezu i ako dođe do povećanja broja slučajeva sigurno ćemo da primeniti oštrije mere. Za sada, mogu da kažem, da naši stanovnici poštuju sve ono što smo dogovorili, inspekcija je redovno na terenu, dezinfikuju se prostorije… U poslednje tri ili četiri nedelje imali smo samo dva slučaja, što govori da za sada ide sve kako treba”, kaže Popović.

On naglašava da je na sastanku sa lekarima Kliničko bolničkog centra Priština u Gračanici utvrđeno da je ova bolnica spremna, u slučaju da se zdravstvena kriza pogorša.

“Mi smo spremni za bilo kakve izazove i sa te strane naši meštani mogu da budu potpuno mirni”, uverava Popović.

Premijer Kosova Avdulah Hoti upozorio je sinoć na Fejsbuku da bi u narednom periodu moglo doći do povećanja broja zaraženih koronavirusom i najavio pooštravanje epidemioloških mera.Ostale vesti

U Srbiji potvrđeno 1.328 novozaraženih
U Srbiji je u poslednja 24 sata zabeležen rekordan broj novih slučajeva koronavirusa 1.328. Preminulo je pet osoba, navodi se na sajtu covid19.rs.
  • 28.10.2020
Na Kosovu 281 novi slučaj koronavirusa
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu, registrovan je još 281 novi slučaj zaraze koronavirusom. Preminula četiri lica.
  • 28.10.2020
Zemaj najavio pooštravanje mera u borbi protiv kovida-19
Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj najavio je skoro pooštravanje mera za sprečavanje širenja infekcije koronavirusom.
  • 27.10.2020
U Srbiji koronavirusom zaražene 1.053 osobe
U poslednja 24 sata koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.053 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 5 pacijenata.
  • 27.10.2020
Na Kosovu tri smrtna slučaja, 197 novoobolelih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu, koronavirus je registrovan kod još 197 lica. Preminule tri osobe.
  • 27.10.2020
Na Kosovu 205 novoobolelih
Na Kosovu je prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta, koronavirus registrovan kod  još 205 osoba. Potvrđena tri smrtna slučaja.
  • 26.10.2020