Vesti
Zdravlje

Ministarstvo zdravlja: Četiri pacijenta u teškom stanju

Na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra u Prištini, hospitalizovano je deset pacijenata sa Kovid – 19, od kojih je četvoro u teškom zdravstvenom stanju, saopšteno je iz kosovskog Ministarstva zdravlja.
Ministarstvo zdravlja: Četiri pacijenta u teškom stanju
Infektivna klinika (Foto Kosova info)

Od pacijenata koji su u teškom zdravstvenom stanju, dvoje je na terapiji kiseonikom, a dvoje se nalazi na intenzivnoj nezi, navodi se u objavi ovog Ministarstva na Fejsbuku.

Ostalih šest pacijenata je u stabilnom zdravstvenom stanju.

Na ovoj klinici smešteno je još 5 pacijenata koji su negativni na COVID- 19, ali se njihovo lečenje nastavlja.Ostale vesti

Kosovo: Nema preminulih, 66 novoobolelih
U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovano je još 66 pozitivnih slučajeva, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.
  • 22.09.2020
U Srbiji inficirana još 61 osoba, nema preminulih
Prema poslednjim podacima u Srbiji nema preminulih od posledica kovida-19. Registrovan je 61 novi slučaj zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.
  • 22.09.2020
Ekspertski tim iz Instituta „Robert Koh“ na Kosovu
Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova ugostio je ekspertski medicinski tim iz Nemačke od 25 članova koje predvodi dr Andereas Jasen. Nemački stručnjaci će, tokom naredne dve nedelje, pomoći Kosovu u borbi protiv kovida-19, ali i razmeniti iskustva sa ovdašnjim kolegama.
  • 22.09.2020
U Srbiji 30 novih slučajeva, preminule dve osobe
Prema poslednjim podacima u Srbiji su još dve osobe preminule od posledica infekcije koronavirusom, a registrovano je 30 novih slučajeva zaraze. 
  • 21.09.2020
Na Kosovu preminula dva, a zaraženo još 79 pacijenata
Na Kosovu su u poslednja 24 sata od posledica infekcije kovidom-19 preminule dve osobe. Registrovano je 79 pozitivnih slučajeva koronavirusa.
  • 21.09.2020
U srpskim sredinama inficirano još jedno lice
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, još jedno lice je inficirano koronavirusom, dok je zabeleženo šest slučajeva ozdravljenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 21.09.2020