Vesti
Zdravlje

Malo do umereno oblačno

Poslednji radni dan u septembru i ovoj radnoj nedelji obeležiće smena sunca i oblaka, ali i nešto viša temperatura.
Malo do umereno oblačno
Ilustracija (Foto Lesak.com)

Postoji nevelika mogućnost za padavine tokom večeri, kada će biti i nešto više oblaka. Maksimalna dnevna temperatura oko 25 stepeni Celzijusa.

Trenutna vlažnost vazduha je 82% procenta, a vazdušni pritisak je normalan sa 1.013 mBara.

Tokom dana će duvati uglavnom slab jugoistočni vetar sa udarima do 16 km/h u periodu od 14.00 do 17.00.

Biometeorološka situacija će i dalje nepovoljno uticati na srčane bolesnike, a oprez je neophodan i kod asmatičara. Glavobolja, malaksalost i bolovi u mišićima su mogući kod meteoropata.


Meteogram - 5 days - GračanicaWeather Gračanica - meteoblue


U subotu se očekuju popodnevni pljuskovi sa grmljavinom, a od nedelje, naročito početkom sledeće sedmice, dalji pad dnevnih temperatura.Ostale vesti

Blagi porast broja novoobolelih na Kosovu
Prema podacima kosovskog Ministarstva zdravlja, u nedelji za nama (od ponedeljka, 21. novembra) u većinski albanskim sredinama zabeleženo je 11 novih slučajeva kovida-19. U istom periodu u centralnoj Srbiji koronavirus je potvrđen kod 4.004 osobe. 
  • 27.11.2022
Na Kosovu prošle sedmice dva novoobolela, u Srbiji situacija stabilna
Prema zvaničnim podacima, na Kosovu su u većinski albanskim sredinama tokom prethodnih sedam dana zabeležena samo dva slučaja zaražavanja virusom kovid-19, po jedan u petak i u subotu. U Srbiji je epidemiološka sitacija stabilna, pa je u istom periodu zabeleženo malo manje novoobolelih, ali i nešto više preminulih u poređenju sa prethodnom nedeljom.
  • 21.11.2022
Dijabetes - izazov 21. veka

Povodom Svetskog dana dijabetesa u Gračanici je na platou ispred Doma zdravlja organizovana akcija besplatnog merenja šećera u krvi, krvnog pritiska i telesne težine, zatim je u Domu kulture „Gračanica“ održano stručno-edukativno predavanje kako bi se među građanima povećala svest o dijabetesu, bolesti od koje, iz godine u godinu, oboleva sve više ljudi.

  • 14.11.2022
Korona nastavlja da slabi
Samo 14 novozaraženih zabeleženo je u većinski albanskim sredinama na Kosovu u nedelji za nama, a šreminulih od posledica kovida-19 nije bilo. I u Srbiji brojevi nastavljaju da padaju, pa je protekle sedmice preminulo 27, a zaraženo 4.536 ljudi.
  • 14.11.2022
Srbija: Preminule dve, pozitivne 392 osobe
U poslednja 24 sata preminule su još dve osobe od posledica kovida-19 u Srbiji.
  • 13.11.2022
U Srbiji 452 nova slučaja koronavirusa, preminulo pet osoba
U poslednja 24 sata u centralnoj Srbiji preminulo je još pet osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 17.308, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 12.11.2022