Vesti
Zdravlje

Lončar: Vakcina protiv koronavirusa biće besplatna i na dobrovoljnoj bazi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su epidemiološke mere koje su uvedene dale rezultate, ali da on i drugi stručnjaci nisu zadovoljni jer su gradjani i dalje previše opušteni.
Lončar: Vakcina protiv koronavirusa biće besplatna i na dobrovoljnoj bazi
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Lončar je, gostujući u jutarnjem programu na TV Prva, rekao da se vakcina protiv virusa kovid-19 očekuje oko Nove godine i istakao da će ona biti besplatna i na dobrovoljnoj bazi.

On je za ponedeljak najavio sastanak Kriznog štaba Vlade za suzbijanje epidemije, na kom će biti analizirana epidemiološka situacija u Srbiji, u regionu i Evropi.

"Na osnovu tih rezultata šta bude rekla struka, šta bude rekla nauka da je najbolje da uradimo - mi ćemo to uraditi. Jedino na osnovu toga možemo da donesemo adekvatnu meru, a sve u cilju da zaštitimo naše gradjane", rekao je Lončar.

Ministar zdravlja apelovao je na gradjane koji se vrate sa letovanja da ne počnu odmah odmah da se vidjaju s ljudima.

"Apelujem na sve građane koji se vrate da ne potrče istog sekunda da vide što više ljudi. Neka se strpe, neka smanje kontakte da vide da li će imati neke promene u zdravstvenom stanju", rekao je Lončar.

Što se tiče situacije u školama Lončar je rekao da se zahvaljujući Ministarstvu prosvete i epidemiolozima tamo više poštuju mere nego po klubovima, diskotekama, sličnim mestima i javnom prevozu u kom ima ljudi koji više ne nose maske.

"Ako mogu deca da shvate i da se pridržavaju mera zar je toliki problem svima nama da izdržimo", rekao je on.Ostale vesti

U Srbiji 111 novozaraženih, preminulo jedno lice
Prema najnovijem preseku, koronavirusom u Srbiji je zaraženo još 111 osoba. U poslednja 24 sata od posledica infekcije kovidom-19 preminula je jedna osoba.
  • 01.10.2020
Na Kosovu preminula dva lica, 43 novoobolela
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu su koronavirusom zaražena još 43 lica. Dve osobe su preminule od posledica zaraze.
  • 01.10.2020
U Srbiji 72 novoobolela, nema preminulih
Prema najnovijem preseku, koronavirusom u Srbiji su zaražene još 72 osobe. U poslednja 24 sata nije bilo preminulih.
  • 30.09.2020
Na Kosovu 46 novozaraženih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu koronavirusom zaraženo je još 46 lica, bez smrtnih slučajeva.
  • 30.09.2020
U srpskim sredinama četiri nova slučaja koronavirusa

U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, četiri lica su novoinficirana, dok je zabeleženo osam slučajeva ozdravljenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 30.09.2020
U Srbiji preminula jedna osoba, 65 novoinficiranih
U Srbiji je prema poslednjim podacima zaraženo 65 lica, preminula je jedan osoba od posledica koronavirusa, navodi se na sajtu covid19.rs.
  • 29.09.2020