Vesti
Zdravlje

Kurti nema koronavirus, urađeni testovi

Premijer Kosova Aljbin Kurti i njegovo osoblje testirani su na koronavirus, a rezultati uzoraka svih zaposlenih bili su negativni, prenosi Gazeta Ekspres.
 • 18.03.2020
 • 17:09 h
 • Zdravlje
 • izvor: Kosovo online, Gazeta Ekspres
 • komentara:
 • pregleda: 604
Kurti nema koronavirus, urađeni testovi
Aljbn Kurti (Foto Kim)

Informaciju je potvrdio portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu koji je rekao da su analize urađene s obzirom na činjenicu da su Kurti i njegovo osoblje imali brojne sastanke i kontakte sa različitim ljudima.

“S obzirom na prirodu posla premijera i njegovog osoblja, koja zahteva česte sastanke sa lokalnim i međunarodnim delegacijama u vršenju službenih dužnosti i u okviru mera neophodnih za sprečavanje širenja virusa COVID-19 premijer i kompletno osoblje iz kabineta premijera, kao meru predostrožnosti, dobili su uputstva da se podvrgnu testu”, rekao je Krieziu.

Krieziu je naglasio da su rezulati analiza bili negativni.

“Pozivamo sve da nastave da poštuju mere koje je preduzela Vlada Kosova i savete profesionalaca”, rekao je portparol kosovske vlade.

U međuvremenu, na Kosovu je već potvrđeno 20 slučajeva virusa Covid-19.

Danas je potvrđen poslednji slučaj, kada su rezultati testova pokazali da je muškarac (55) iz Podujeva zaražen koronavirusom.Ostale vesti

Hitno povučena „Torlakova“ BSŽ vakcina za bebe
Vakcina BSŽ (BSG) protiv tuberkuloze, koja se daje bebama odmah po rođenju, a koju je proizvodio Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ hitno je povučena iz upotrebe zbog sumnje u kvalitet i očekivanog imunskog odgovora koji „može biti nepotpun“.
 • 22.03.2023
Na Kosovu jedna osoba preminula, 32 novozaraženih
Tokom poslednjeg dana na Kosovu su registrovana 32 slučaja koronavirusa, od ukupno testiranih 175 uzoraka, saopšteno je iz kosovskog Instituta za javno zdravlje.
 • 26.02.2023
Dr Novaković: Potvrđeni slučajevi svinjskog gripa, nema mesta panici
"Na teritoriji naše nadležnosti je, već pre više od mesec dana, potvrđen virus svinjskog gripa (AH1N1) i skoro svakodnevno šaljemo uzorke na Torlak i u većini slučajeva se vraćaju kao potvrđeni slučajevi, kazala je za KoSSev dr spec. epidemiologije u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici Desanka Novaković.
 • 23.02.2023
Praznično u zdravstvenim ustanovama, vraćali pacijente zbog “neradnog dana”
Više građana iz Gračanice danas se našoj redakciji požalilo da nije moglo da dobije zdravstvenu uslugu u zdravstvenim ustanovama u Gračanici i Lapljem Selu zbog obeležavanja državnog praznika. Kako im je rečeno, u Domu zdravlja i bolnici u Lapljem Selu danas su primali “samo hitne slučajeve”.
 • 15.02.2023
I u Srbiji detektovana podvrsta omikron soja korona virusa ’’kraken’’
Beogradski Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo je potvrdio da je u Srbiji detektovan "kraken" - lakše prenosiva podvarijanta soja "omikron" korona virusa koja se širi u svetu.
 • 14.02.2023
Deca i adolescenti trenutno najpodložniji sezonskom gripu
Temperatura, kašalj, malaksalost, bol u grlu, glavi i mišićima su uobičajeni simptomi sezonskog gripa. Lekarima u zdravstvenim ustanovama na centralnom Kosovu najčešće se javljaju deca i adolescenti. Stariji meštani se, kažu, protiv gripa bore prirodnim putem, dok struka kao najbolju preventivu ipak preporučuje vakcinaciju.
 • 10.02.2023