Vesti
Zdravlje

Kurti nema koronavirus, urađeni testovi

Premijer Kosova Aljbin Kurti i njegovo osoblje testirani su na koronavirus, a rezultati uzoraka svih zaposlenih bili su negativni, prenosi Gazeta Ekspres.
Kurti nema koronavirus, urađeni testovi
Aljbn Kurti (Foto Kim)

Informaciju je potvrdio portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu koji je rekao da su analize urađene s obzirom na činjenicu da su Kurti i njegovo osoblje imali brojne sastanke i kontakte sa različitim ljudima.

“S obzirom na prirodu posla premijera i njegovog osoblja, koja zahteva česte sastanke sa lokalnim i međunarodnim delegacijama u vršenju službenih dužnosti i u okviru mera neophodnih za sprečavanje širenja virusa COVID-19 premijer i kompletno osoblje iz kabineta premijera, kao meru predostrožnosti, dobili su uputstva da se podvrgnu testu”, rekao je Krieziu.

Krieziu je naglasio da su rezulati analiza bili negativni.

“Pozivamo sve da nastave da poštuju mere koje je preduzela Vlada Kosova i savete profesionalaca”, rekao je portparol kosovske vlade.

U međuvremenu, na Kosovu je već potvrđeno 20 slučajeva virusa Covid-19.

Danas je potvrđen poslednji slučaj, kada su rezultati testova pokazali da je muškarac (55) iz Podujeva zaražen koronavirusom.Ostale vesti

U Srbiji registrovan 741 slučaj koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj koronavirusa. Trinaest osoba je preminulo, navodi se na sajtu kovid19.rs.
  • 29.03.2020
U Srbiji još jedna žrtva koronavirusa
Klinički centar Vojvodine je saopštio da je, uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti u subotu uveče preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom. To je ukupno jedanaesta žrtva koronavirusa u Srbiji.
  • 29.03.2020
Potvrđen još jedan slučaj koronavirusa na Kosovu
Sinoć je na Kosovu potvrđen još jedan slučaj koronavirusa. Ukupan broj do sada zaraženih je 91, saopštio je kosovski Institut za javno zdravlje.
  • 29.03.2020
Još dva slučaja koronavirusa u srpskim sredinama
Epidemiolog dr Aleksandar Antonijeveić potvrdio je Štabu za vanredne situacije da su dve osobe sa severa Kosova, jedna iz Kosovske Mitrovice, a druga iz Leposavića, zaražene su novim koronavirusom.
  • 29.03.2020
Na Kosovu 90 zaražanih koronavirusom
Na Kosovu su još dve osobe obolele od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupan broj zaraženih je 90.
  • 28.03.2020
U Srbiji potvrđeno 659 slučajeva koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva koronavirusa, saopšteno je na sajtu Covid19.rs. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da su dve osobe preminule, pa je ukupan broj umrlih 10.
  • 28.03.2020