Vesti
Zdravlje

Krasnići: Bliži se kraj pandemije koronavirusa

Specijalista za zarazne bolesti dr Valjbon Krasnići, ocenjuje da se bliži kraju pandemije koronavirusa na Kosovu, ali upozorava da ne treba biti potpunog opuštanja, kako kako ne bi došlo do širenja virusa.
Krasnići: Bliži se kraj pandemije koronavirusa
Infektivna klinika (Foto Kosova info)

"Rekao sam da se nijedna pandemija neće odmah završiti. Međutim, moramo znati da je virus i dalje prisutan među nama, i ne bi trebalo da se potpuno opustimo, kako ne bi došlo do brzog prenošenja virusa", rekao je Krasnići, navodi Gazeta Express.

On je dodao da ako virus ne prođe kroz veće mutacije, čak i ako se vrati u septembru, neće imati agresivnost koju je imao sada.

Govoreći o drugoj fazi relaksiranja mera koje je preduzela vlada, Krasnići je rekao da bi se mnogi faktori trebali uzeti u obzir prilikom odlučivanja o restriktivnim merama.

"Pre svega, moraju se uzeti u obzir kapaciteti zdravstvenog sistema i epidemiološki faktori na terenu", rekao je Krasnići.

On je kazao i da je na Klinici za infektivne bolesti hospitalizovano 12 pacijenata, od kojih su 2 na intenzivnoj nezi, a za 2 je potrebna terapija kiseonikom.

Kosovki Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je sinoć da je registrovano još 10 novobolelih od Kovid-19, čime je broj zaraženih porastao na 955.Ostale vesti

Sever Kosova: Jedna osoba zaražena Kovidom-19
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, jedno lice je inficirano koronavirusom, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 29.05.2020
Na Kosovu četvoro novozaraženih

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da su još četiri osobe zaražene Kovidom-19.

  • 28.05.2020
U Srbiji 25 novozaraženih, preminula jedna osoba
U Srbiji je koronavirusom zaraženo još 25 osoba, dok je od posledica ove zaraze preminula jedna osoba, ukupan broj žrtava iznosi 241, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja. 
  • 28.05.2020
Bez novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu
U srpskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, saopšteno je iz Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.
  • 28.05.2020
Na Kosovu jedan novooboleli, sedam izlečenih pacijenata
Na Kosovu je potvrđen jedan novi slučaj koronavirusa, saopštio je noćas Nacionalni institut za javno zdravlje. Takođe, sedam lica je izlečeno od Kovida-19.
  • 27.05.2020
U Srbiji preminula 1 osoba, 48 oboelelih
Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano 48 novih slučajeva koronavirusa. Jedna osoba je preminula.
  • 27.05.2020