Vesti
Zdravlje

Krasnići: Bliži se kraj pandemije koronavirusa

Specijalista za zarazne bolesti dr Valjbon Krasnići, ocenjuje da se bliži kraju pandemije koronavirusa na Kosovu, ali upozorava da ne treba biti potpunog opuštanja, kako kako ne bi došlo do širenja virusa.
Krasnići: Bliži se kraj pandemije koronavirusa
Infektivna klinika (Foto Kosova info)

"Rekao sam da se nijedna pandemija neće odmah završiti. Međutim, moramo znati da je virus i dalje prisutan među nama, i ne bi trebalo da se potpuno opustimo, kako ne bi došlo do brzog prenošenja virusa", rekao je Krasnići, navodi Gazeta Express.

On je dodao da ako virus ne prođe kroz veće mutacije, čak i ako se vrati u septembru, neće imati agresivnost koju je imao sada.

Govoreći o drugoj fazi relaksiranja mera koje je preduzela vlada, Krasnići je rekao da bi se mnogi faktori trebali uzeti u obzir prilikom odlučivanja o restriktivnim merama.

"Pre svega, moraju se uzeti u obzir kapaciteti zdravstvenog sistema i epidemiološki faktori na terenu", rekao je Krasnići.

On je kazao i da je na Klinici za infektivne bolesti hospitalizovano 12 pacijenata, od kojih su 2 na intenzivnoj nezi, a za 2 je potrebna terapija kiseonikom.

Kosovki Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je sinoć da je registrovano još 10 novobolelih od Kovid-19, čime je broj zaraženih porastao na 955.Ostale vesti

Kosovo: Nema preminulih, 66 novoobolelih
U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovano je još 66 pozitivnih slučajeva, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.
  • 22.09.2020
U Srbiji inficirana još 61 osoba, nema preminulih
Prema poslednjim podacima u Srbiji nema preminulih od posledica kovida-19. Registrovan je 61 novi slučaj zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.
  • 22.09.2020
Ekspertski tim iz Instituta „Robert Koh“ na Kosovu
Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova ugostio je ekspertski medicinski tim iz Nemačke od 25 članova koje predvodi dr Andereas Jasen. Nemački stručnjaci će, tokom naredne dve nedelje, pomoći Kosovu u borbi protiv kovida-19, ali i razmeniti iskustva sa ovdašnjim kolegama.
  • 22.09.2020
U Srbiji 30 novih slučajeva, preminule dve osobe
Prema poslednjim podacima u Srbiji su još dve osobe preminule od posledica infekcije koronavirusom, a registrovano je 30 novih slučajeva zaraze. 
  • 21.09.2020
Na Kosovu preminula dva, a zaraženo još 79 pacijenata
Na Kosovu su u poslednja 24 sata od posledica infekcije kovidom-19 preminule dve osobe. Registrovano je 79 pozitivnih slučajeva koronavirusa.
  • 21.09.2020
U srpskim sredinama inficirano još jedno lice
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, još jedno lice je inficirano koronavirusom, dok je zabeleženo šest slučajeva ozdravljenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 21.09.2020