Vesti
Zdravlje

Krajem aprila na Kosovo stiže 50 novih respiratora

Zbog situacije sa pandemijom koronavirusa Kosovo bi krajem ovog meseca trebalo da nabavi 50 novih respiratora, prenosi Kljan.
Krajem aprila na Kosovo stiže 50 novih respiratora
Infektivna klinika (Foto Klan Kosova)

„Osim isporuke zaštitne opreme, prioritet ostaju novi respiratori i očekujemo da ćemo tokom ovog meseca obezbediti još 50 respiratora, dok se vode razgovori da iz fondova EU dobijemo još 30 respiratora koji bi pojačali ovaj vid lečenja za pacijente sa Kovidom”, rekao je Faik Hoti, službenik za informisanje u Ministarstvu zdravlja.

On je napomenuo da na Kosovu trenutno ima 142 resporatora, od kojih su 95 u javnom sektoru, a 47 u privatnom.

"Dobra stvar je što je privatni sektor takođe izrazio spremnost da pomogne javnom sektoru i svaka logistika, zdravstvena infrastruktura, ljudski resursi ovog sektora mogu se koristiti u slučaju potrebe javnog sektora sve dok treba lečiti pacijente pogođene ovom bolesti“, istakao je Hoti.Ostale vesti

Opština Gračanica ostaje u zelenoj zoni
Prema novoj odluci Ministarstva zdravlja o podeli opština po zonama u zavisnosti od broja inficiranih na nedeljnom nivou, Opština Gračanica ostaje u zelenoj zoni.
  • 15.01.2021
U Srbiji preminula još 21 osoba
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji je registrovan 1.751 novi slučaj koronavirusa, a preminula je 21 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 15.01.2021
Na Kosovu preminulo sedam osoba, 296 novozaraženih
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je preminulo sedam osoba od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.399, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
  • 15.01.2021
Kosovska Vlada ublažila mere
Kosovska vlada odobrila je nove, relaksiranije epidemiološke mere. U opštinama koje pripadaju žutoj i zelenoj zoni rizika, radno vreme privrednika je od 5 sati ujutru do 22:00 časa uveče.
  • 15.01.2021
U srpskim sredinama na Kosovu devet novozaraženih

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu registrovano je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je iz izolacije izašlo 25 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 15.01.2021
Priština: SZO i nemačka vlada donirale opremu KBC-u
Svetska zdravstvena organizacija je u saradnji sa nemačkom vladom donirala Kliničko-univerzitetskom centru u Prištini medicinsku opremu u vrednosti 2.17 miliona evra. Na ceremoniji formalne primopredaje vredne pomoći nije bilo prevoda na srpski jezik.
  • 14.01.2021