Vesti
Zdravlje

KM: Nalazi sa Torlaka negativni

Tri lica koja su testirana na koronavirus i čiji su se rezultati čekali da pismenim putem stignu sa Instituta „Torlak“ u Kosovsku Mitrovicu, negativni su, potvrdio je danas specijalista epidemiologije dr Aleksandar Antonijević iz Zavoda za javno zdravlje.
KM: Nalazi sa Torlaka negativni
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Institut za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici do sada je poslao ukupno 11 uzoraka sa sumnjom na Kovid – 19, na testiranje u referentnoj laboratoriji Instituta za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” u Beogradu.

U prvih  8 slučajeva rezultati su negativni, a danas su stigli rezultati za još tri uzorka, koji su takođe negativni.Ostale vesti

NIZJ: Još petoro zaraženih
Nacionalni istitut za javno zdravlje saoštilo je da je danas registrovano još pet novih slučajeva zaraženih koronavirusom. Time je broj obolelih dostigao 145.
  • 05.04.2020
U Srbiji od posledica koronavirusa preminula 51 osoba
Epidemiolog Predrag Kon saopštio je da preminulo još sedam osoba, a ukupan broj umrlih od koronavirusa u Srbiji je 51. Do nedelje u 15h registrovano 1908 potvrđenih slučajeva zaraze.
  • 05.04.2020
Još četiri osobe zaražene na severu Kosova
U srpskim sredinama na Kosovu danas su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba.
  • 05.04.2020
Otvorena posebna prijemna ambulanta u Leposaviću
Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije, saopšteno je da je danas u okviru Doma zdravlja Leposavić, otvorena posebna ambulanta namenjena građanima koji osete simptome slične virusu korona.
  • 05.04.2020
U KC Vojvodina preminule dve žene
U toku prethodne noći u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) su preminule dve pacijentkinje obolele od koronavirusa.
  • 05.04.2020
Vršilac dužnosti kosovskog ministra zdravlja Arben Vitia izjavio je večeras da će lokalne vlasti sa severa Kosova poslati tačan broj zaraženih osoba i da će ti podaci biti uneti na statističku listu Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 04.04.2020