Vesti
Zdravlje

KBC KM: Rezultati sa Torlaka, nema zaraženih

U Kosovskoj Mitrovici do sada nema pozitivnih slučajeva koronavirusa. Do sada je iz mitrovičkog KBC poslato ukupno sedam uzoraka za Beograd, dok su za četiri stigli negativni rezultati, a ostali se čekaju. 
KBC KM: Rezultati sa Torlaka, nema zaraženih
KBC Kosovska Mitrovica (Foto Kossev)

Poslednji negativan rezultat na koronavirus osobe iz Kosovske Mitrovice koja se nedavno vratila iz Portugalije stigao je ovog jutra, potvrđeno je za KoSSev iz mitrovičkog KBC-a.

„Za osobu koja je došla iz Portugalije stigao je ovog jutra negativan nalaz, a ostale nalaze nismo dobili“, poručio je dr Zlatan Elek.

Za sada nema zaraženih koronavirusom u našem gradu, dodao je.

U razgovoru sa dr Danicom Radomirović potvrđeno je da je do sada ukupno sedam osoba testirano na koronavirus, a da je poslednji uzorak poslat ovog jutra.

Radomirovićeva je ujedno potvrdila da su do sada stigli negativni rezultati za ukupno četiri osobe, dok se rezultati za preostale tri čekaju.

Da se sumnja da ima zaraženih u Kosovskoj Mitrovici, sinoć je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovi nalazi poslati su na ispitivanje na institut Torlak.

Ukoliko bude bilo zaraženih, oni će biti lečeni u centralnoj Srbiji, poručio je sinoć Vučić.Ostale vesti

U Srbiji registrovan 741 slučaj koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj koronavirusa. Trinaest osoba je preminulo, navodi se na sajtu kovid19.rs.
  • 29.03.2020
U Srbiji još jedna žrtva koronavirusa
Klinički centar Vojvodine je saopštio da je, uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti u subotu uveče preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom. To je ukupno jedanaesta žrtva koronavirusa u Srbiji.
  • 29.03.2020
Potvrđen još jedan slučaj koronavirusa na Kosovu
Sinoć je na Kosovu potvrđen još jedan slučaj koronavirusa. Ukupan broj do sada zaraženih je 91, saopštio je kosovski Institut za javno zdravlje.
  • 29.03.2020
Još dva slučaja koronavirusa u srpskim sredinama
Epidemiolog dr Aleksandar Antonijeveić potvrdio je Štabu za vanredne situacije da su dve osobe sa severa Kosova, jedna iz Kosovske Mitrovice, a druga iz Leposavića, zaražene su novim koronavirusom.
  • 29.03.2020
Na Kosovu 90 zaražanih koronavirusom
Na Kosovu su još dve osobe obolele od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupan broj zaraženih je 90.
  • 28.03.2020
U Srbiji potvrđeno 659 slučajeva koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva koronavirusa, saopšteno je na sajtu Covid19.rs. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da su dve osobe preminule, pa je ukupan broj umrlih 10.
  • 28.03.2020