Vesti
Zdravlje

Još tri slučaja koronavirusa na teritoriji OG

Na teritoriji opštine Gračanica registrovana su još tri nova slučaja koronavirusa. Кrizni štab poziva na oprez i na strogo poštovanje propisanih mera, navodi se u saopštenju.
Još tri slučaja koronavirusa na teritoriji OG
Ilustracija (Foto pixabay.com)

U saopštenju Кriznog štaba opštine Gračanica napominje se da je ukupan broj pozitivnih na koronavirus 85.

Na odeljenju Infektivne klinike Кliničkog centra Priština u Lapljem Selu povećava se i broj hospitalizovanih pacijenata u odnosu na prethodnu nedelju pa su trenutno ukupno tri lica zbrinuta u ovoj zdravstvenoj instituciji.

Iz Кriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane na pojačan stepen odgovornosti i disciplinovano ponašanje u narednim nedeljama, što se pre svega odnosi na nošenje zaštitnih maski, održavanje distance i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma.

„Molimo sve meštane da najozbiljnije shvate trenutnu epidemiološku situaciju i da se strogo pridržavaju svih propisanih mera kako bi sačuvali svoje i zdravlje svojih najbližih. Mere predostrožnosti su neophodne kako bi se sprečilo potencijalno širenje kovida-19, posebno u smislu društvenih aktivnosti, proslava i velikih okupljanja koje potencijalno mogu biti najveća opasnost od prenošenja virusa“, saopšteno je iz Кriznog štaba.Ostale vesti

U Srbiji 89 novih slučajeva kovida-19
U poslednja 24 sata preminulo je sedam lica od posledica koronavirusa u centralnoj Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 6.997. Potvrđeno je još 89 novozaraženih, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 19.06.2021
Na Kosovu još 16 novozaraženih, zabeležen jedan smrtni slučaj
U većinski albanskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata zabeleženo je 16 novih slučajeva koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
  • 19.06.2021
U srpskim sredinama na Kosovu bez novoobolelih
Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu nisu zabeleženi novi slučajevi obolelih od kovid-19, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 19.06.2021
U Srbiji 162 novozaražena
U Srbiji su u poslednja 24 časa registrovana 162 nova slučaja koronavirusa, preminulo je još pet osoba.
  • 18.06.2021
Na Kosovu devet novih slučajeva kovida-19
U većinski albanskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata je zabeleženo devet novih slučajeva koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
  • 18.06.2021
Kosovo: Još 10 osoba pozitivno na kovid-19
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u većinski albanskim sredinama na Kosovu na kovid-19 testirano je 1.848 lica, a infekcija je potvrđena kod 10 osoba.
  • 17.06.2021