Vesti
Zdravlje

Još jedno lice obolelo od koronavirusa u KM

Jedan od zatvorskih radnika u Kosovskoj Mitrovici je zaražen virusom KOVID-19, potvrdio je danas predsednik Privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić.
Još jedno lice obolelo od koronavirusa u KM
Aleksandar Spirić (Foto Kontakt)

Još sedam uzoraka čiji se rezultati očekuju do kraja dana, uzetih takođe od radnika u zatvoru, je poslato na analizu u Prištini, kazao je on.

Radnik, kod koga je konstatovan KOVID-19, biće transportovan u Klinički centar u Nišu, a trenutna situacija je zabrinjavajuća, istakao je Spirić na konferenciji za novinare.

"Bitno je da svi koji su bili u kontaktu sa ljudima, kod kojih je potvrđen KOVID-19, da se što pre jave epidemiolozima. Budimo maksimalno odgovorni i bez potrebe ne izlazite iz kuće“, podvukao je Spirić.

On je apelovao na sve građane koji imaju bilo kakve simptome bolesti da se odmah jave epidemiolozima.

"Mole se svi, koji su imali bilo kakve kontakte sa ljudima koji su bili na svadbi 14. marta, da se jave epidemiologu ukoliko imaju bilo kakve simptome“, kazao je Spirić i dodao da je „ostati kod kuće jedina preventiva kako bismo sačuvali zdravlje i naš grad“.

Krizni štab Kosovske Mitrovice je 24 časa dnevno sa volonterima dostupan građanima.

Nastavlja se i distribucija pomoći i životnih namirnica svim penzionerima, podseća Spirić.

Epidemiolozi, koje je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prethodno najavio, doći će tokom dana da pomognu medicinskom osoblju, zaključio je Spirić.Ostale vesti

U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020
Na Kosovu preminulo 15 osoba, 218 novih slučajeva

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je na Kosovu još 15 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj žrtva iznosi 284.

  • 05.08.2020
Bez podataka o novoobolelima u srpskim sredinama

Konferencija Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica, koja je zakazana za danas u 11 časova, otkazana je jer rezultati poslednjih uzetih uzoraka još uvek nisu stigli.

  • 05.08.2020
Preminulo 7 pacijenata, 287 novozaraženih u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji su potvrđeno novih 287 slučajeva koronavirusa. Preminulo je sedam osoba. Na respiratoru 143 osobe.

  • 04.08.2020
Na Kosovu zaraženo još 225 lica, preminulo 13 pacijenata
U poslednja 24 sata na Kosovu testirano je ukupno 477 uzoraka od kojih je 225 pozitivnih slučajeva. Trinaest lica je preminulo.
  • 04.08.2020
Privatne zdravstvene ustanove traže dozvolu za obavljanje testova

Oko 100 privatnih zdravstvenih ustanova širom Kosova, zatražilo je dozvolu za obavljanje testiranja na Kovid-19. Tokom ove nedelje očekuje se da će prijave pregledati Komisija za licenciranje privatnih zdravstvenih ustanova koja će odlučiti da li ispunjavaju potrebne uslove, prenosi Koha.

  • 03.08.2020