Vesti
Zdravlje

Još dve osobe pozitivne na koronavirus

Na teritoriji opštine Gračanice još dve osobe su zaražene koronavirusom. Koliko je trenutno aktivnih slučajeva nema podataka, kao ni da li ima hospitalizovanih.

Još dve osobe pozitivne na koronavirus
Infektivna klinika u Lapljem Selu (Foto RTV)

Krizni štab Opštine Gračanica obaveštava javnost samo o novozaraženima. U šturom saopštenju javnost se informiše o novim slučajevima ali ne i o tome koliko ima ukupno zaraženih, niti da li ima pacijenata na bolničkom lečenju.

Nadležni lekari KBC-a takođe ne pružaju informacija medijima ili to rade selektivno. A prošlogodišnje obećanje direktora KBC-a Bratislava Lazića i predsednika Opštine Gračanica Srđana Popovića da će se konferencije za novinare održavati na nedeljnom nivou, nisu ispunjena.

Ono što se ponavlja, međutim, je stalni apel Кriznog štaba građanima i privrednim subjektima da se pridržavaju mera Vlade Kosova. Svakako su i upozorenja svakodnevna."Opštinska inspekcija intenzivno kontroliše poštovanje mera zaštite od virusa kovid-19 i svako ko ih bude kršio biće kažnjen".Ostale vesti

U Srbiji od posledica kovida preminule još 64 osobe

U poslednja 24 sata od posledica koronavirusa u centralnoj Srbiji su preminula još 64 pacijenta, pa je ukupan broj žrtava povećan na 9.698, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 27.10.2021
Na Kosovu još jedan smrtni slučaj i 22 novoobolela
Na Kosovu, u većinski albanskim sredinama, od posledica koronavirusa preminula je još jedna osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Kosova.
  • 27.10.2021
Gračanica: Vakcinacija protiv sezonskog gripa
U Domu zdravlja u Gračanici u toku je vakcinacija protiv sezonskog gripa koja je preporučena svima, ali prednost imaju pacijenti sa oslabljenim imunitetom, onkološki bolesnici i dijabetičari.
  • 27.10.2021
Antonijević: O vakcini da govori struka, ne političari; Deo građana KM i dalje skeptičan povodom imunizacije
Stopa vakcinacije protiv koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji sa manje od 50% imunizovanog stanovništva nije na zadovoljavajućem nivou, kaže epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević. Apelovao je građane da se vakcinišu i slušaju struku. I dok jedan deo građana sluša struku i odlučuje da se vakciniše, drugi deo, međutim, odbija da to učini. Građani Kosovske Mitrovice koji se još uvek nisu vakcinisali, kao razloge navode nepoverenje u vakcine i moguće nus pojave.
  • 26.10.2021
U Srbiji još 63 smrtna slučaja
U poslednja 24 časa u Srbiji su preminula 63 pacijenta od posledica koronavirusa. Ukupan broj smrtnih slučajeva je 9.634.
  • 26.10.2021
Na Kosovu 20 novozaraženih kovidom-19

Prema podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova, potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze kovidom-19.

  • 26.10.2021