Vesti
Zdravlje

Još 7 novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama

Na severu Kosova zabeleženo je još 7 slučajeva pozitivnih na koronavirus, saopštio je specijalista epidemiologije dr Aleksandar Antonijević iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.
Još 7 novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Radi se o četiri lica sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici, dva lica su iz Zvečana, a jedno je iz Zubinog Potoka.

Dr Antonijević je istakao da su do sada u srpskim sredinama na Kosovu ukupno tri lica izlečena od kovida-19.

Prema njegovim rečima, od 12. marta do juče uzorkovano je 514 lica.

Još jednom je apelovao na građane da ostanu u svojim domovima.

"Ukoliko je potrebno izaći, obavezno je poštovanje mera uz nošenje zaštitne opreme i držanje socijalne distance", dodao je dr Antonijević.

U Studentskom centru u Mitrovici trenutno se nalazi 30 pacijenata inficiranih korona virusom, u KBC Kosovska Mitrovica je 13 lica, u KC Kragujevac je 4, u KC Niš isto toliko, a jedna osoba je u KCS u Beogradu.

Ukupno obolelih od kovida-19 u Kosovskoj Mitrovici je 27 (od kojih je jedan pacijent preminuo, a troje izlečeno), u Zvečanu 15, u Leposaviću šest (od kojih je jedan pacijent preminuo), u Zubinom Potoku devet i na centralnom Kosovu jedan.

Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu registrovano 58 slučajeva pozitivnih na koronavirus, od kojih su dve osobe preminule - iz Leposavića i Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021