Vesti
Zdravlje

Još 6 uzoraka sa severa upućeno na “Torlak”

Nadležni iz Kliničko bolničkog centra (KBC) u Severnoj Mitrovici danas su u Institut “Torlak” u Beogradu poslali šest uzoraka osoba za koje se sumnja da su zaražene koronavirusom.
Još 6 uzoraka sa severa upućeno na “Torlak”
Aleksandar Antonijević (Foto Kossev)

Od ovih šest osoba, dve su smešte na infektivnom odeljenju KBC, a ostali su u kućnoj izolaciji jer trenutno ne zahtevaju hospitalizaciju, kaže za Kosovo Onlajn epidemiolog dr Aleksandar Antonijević.

Očekuju se rezultati iz Torlaka za još četiri osobe, kaže on.

“Nove rezultate još nismo dobili, očekujemo jedan rezultat od petka i tri rezultata od subote. Istražuju se kontakti, skoro 90 odsto kontakta smo obradili, uzorkovali smo sve pacijente koji su imali simptome na koronavirus, uzorkovali smo i šest novih pacijenata i uzorci će biti prosleđeni Institutu Torlak u Beogradu”, naveo je Antonijević.

Iz KBC su i danas ponovili da je sigurno da će se nakon otkrivanja prvih slučajeva zaraze, broj zaraženih na severu Kosova i povećati.

Pojašnjavaju da je izvesno da je do širenja zaraze došlo na okupljanjima, venčanjima, kojima je, uprkos zabrani okupljanja, pre nesto više od dve sedmice prisustvovalo više od 300 zvanica. Nadležni u KBC navode da prate sve kontakte zaraženih i da ih testiraju.

U srpskim sredinama na Kosovu za sada su zabeležena tri slučaja zaraze koronavirusom.Ostale vesti

U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020
Na Kosovu preminulo 15 osoba, 218 novih slučajeva

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je na Kosovu još 15 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj žrtva iznosi 284.

  • 05.08.2020
Bez podataka o novoobolelima u srpskim sredinama

Konferencija Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica, koja je zakazana za danas u 11 časova, otkazana je jer rezultati poslednjih uzetih uzoraka još uvek nisu stigli.

  • 05.08.2020
Preminulo 7 pacijenata, 287 novozaraženih u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji su potvrđeno novih 287 slučajeva koronavirusa. Preminulo je sedam osoba. Na respiratoru 143 osobe.

  • 04.08.2020
Na Kosovu zaraženo još 225 lica, preminulo 13 pacijenata
U poslednja 24 sata na Kosovu testirano je ukupno 477 uzoraka od kojih je 225 pozitivnih slučajeva. Trinaest lica je preminulo.
  • 04.08.2020
Privatne zdravstvene ustanove traže dozvolu za obavljanje testova

Oko 100 privatnih zdravstvenih ustanova širom Kosova, zatražilo je dozvolu za obavljanje testiranja na Kovid-19. Tokom ove nedelje očekuje se da će prijave pregledati Komisija za licenciranje privatnih zdravstvenih ustanova koja će odlučiti da li ispunjavaju potrebne uslove, prenosi Koha.

  • 03.08.2020