Vesti
Zdravlje

Još 53 pacijenta pozitivna na koronavirus

Rezultati analiza koje su urađene za 61 pacijenta iz srpskih sredina na Kosovu pokazuju da su 53 pozitivna na kovid-19, potvrdio je za RTV Kim epidemiolog dr Aleksandar Antonijević.
Još 53 pacijenta pozitivna na koronavirus
Ilustracija (Foto Pixabay)

Radio Kosovska Mitrovica je prethodno objavio da su analize proveravane u laboratoriji Veterinarskog instituta u Kraljevu.

Antonijević, međutim, za RTV Kim nije mogao da kaže iz kojih su sredina zaraženi pacijenti jer, kako ističe, i sam još uvek čeka te podatke od Kriznog štaba. On je naveo da će javnost o svemu biti obaveštena na konferenciji za štampu koja će biti održana večeras ili sutra ujutru.

Rezultati 50 uzoraka koji su poslati još u subotu u laboratoriju “Vatreno oko” u Beogradu još uvek se čekaju.

Kako je za Radio Kosovska Mitrovica ranije danas potvrdio epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Dr Aleksandar Antonijević danas su testirane 62 osobe.Ostale vesti

U Srbiji preminulo još 19 osoba, 1.646 novih slučajeva infekcije
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji je registrovano 1.646 novih slučajeva infekcije, a preminulo je još 19 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 20.01.2021
Kosovo: Preminulo šest pacijenata, 320 novoobolelih
Na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.426, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 20.01.2021
OG: Manji broj novozaraženih
U poslednjih pet dana na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su tri slučaja infekcije kovidom-19, dok je hospitalizovano 13 osoba, saopštio je Krizni štab ove lokalne samouprave.
  • 20.01.2021
U Srbiji od posledica kovida preminulo još 20 lica. Počela masovna vakcinacija
Na današnjem sastanku državnog vrha Srbije sa operativnim timom za imunizaciju, predstavljen je informacioni sistem i rečeno je da počinje masovna vakcinacija. Gradovi obezbeđuju punktove, a građani se pozivaju da se prijave.
  • 19.01.2021
Na Kosovu preminulo devet osoba, 294 novoobolela
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je još devet osoba preminula od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.420, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 19.01.2021
U srpskim sredinama na Kosovu jedan smrtni slučaj, 13 novozaraženih
Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu, jedna osoba je preminula od posledica korona virusa, registrovano je 13 novih slučajeva zaraze, dok je iz izolacije izašlo 30 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 19.01.2021