Vesti
Zdravlje

Još 43 novozaražena iz srpskih sredina na Kosovu

Pozitivni rezultati na koronavirus koji su juče stigli u Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici odnose se na 53 pacijenta iz svih srpskih sredina na Kosovu, a ne samo na sever, kaže za RTV Kim epidemiolog dr Aleksandar Antonijević. On je naveo da su danas potvrđena još 43 pozitivna slučaja.
Još 43 novozaražena iz srpskih sredina na Kosovu
Ilustracija (Foto Kaboompics)

U Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici danas su pristigli novi rezultati testiranih na koronavirus. Oni pokazuju da su od 62 uzorka, 43 pozitivna na Kovid 19 i da se odnose na pacijente iz svih srpskih sredina na Kosovu.

Antonijević je razjasnio i spekulacije koje se od pojavljuju po medijima da su jučerašnja 53 slučaja sa severa Kosova.

„Iz svih su sredina. I danas su stigli rezultati, 43 su pozitivna i isto ima iz svih sredina. Mi radimo testiranja na celom Kosovu“, kazao je Antonijević.

Na pitanje da li može da nam pojasni koliko je među jučerašnjim i današnjim potvrđenim slučajevima pacijenata sa centralnog Kosova, Antonijević je odbio da odgovori, istakavši da će sve biti razjašnjeno na sutrašnjoj konferenciji za štampu koju će održati Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.

„Sutra je konferencija za štampu u 10 sati gde će biti sve objašnjeno, kako je po opštinama, svi brojevi, tačno i precizno. Ja imam te podatke, ali je Krizni štab doneo odluku da ne izlazi ništa u javnost do konferencije“, rekao je dr Antonijević.Ostale vesti

U srpskim sredinama četvoro preminulih, 23 nova slučaja

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su četiri smrtna slučaja, 23 novoobolelih, dok je pet osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

  • 06.08.2020
Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa u Gračanici
U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su četiri nova slučaja kovida-19, saopšteno je iz Кriznog štaba.
  • 06.08.2020
U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020
Na Kosovu preminulo 15 osoba, 218 novih slučajeva

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je na Kosovu još 15 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj žrtva iznosi 284.

  • 05.08.2020
Bez podataka o novoobolelima u srpskim sredinama

Konferencija Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica, koja je zakazana za danas u 11 časova, otkazana je jer rezultati poslednjih uzetih uzoraka još uvek nisu stigli.

  • 05.08.2020
Preminulo 7 pacijenata, 287 novozaraženih u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji su potvrđeno novih 287 slučajeva koronavirusa. Preminulo je sedam osoba. Na respiratoru 143 osobe.

  • 04.08.2020