Vesti
Zdravlje

Još 43 novozaražena iz srpskih sredina na Kosovu

Pozitivni rezultati na koronavirus koji su juče stigli u Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici odnose se na 53 pacijenta iz svih srpskih sredina na Kosovu, a ne samo na sever, kaže za RTV Kim epidemiolog dr Aleksandar Antonijević. On je naveo da su danas potvrđena još 43 pozitivna slučaja.
Još 43 novozaražena iz srpskih sredina na Kosovu
Ilustracija (Foto Kaboompics)

U Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici danas su pristigli novi rezultati testiranih na koronavirus. Oni pokazuju da su od 62 uzorka, 43 pozitivna na Kovid 19 i da se odnose na pacijente iz svih srpskih sredina na Kosovu.

Antonijević je razjasnio i spekulacije koje se od pojavljuju po medijima da su jučerašnja 53 slučaja sa severa Kosova.

„Iz svih su sredina. I danas su stigli rezultati, 43 su pozitivna i isto ima iz svih sredina. Mi radimo testiranja na celom Kosovu“, kazao je Antonijević.

Na pitanje da li može da nam pojasni koliko je među jučerašnjim i današnjim potvrđenim slučajevima pacijenata sa centralnog Kosova, Antonijević je odbio da odgovori, istakavši da će sve biti razjašnjeno na sutrašnjoj konferenciji za štampu koju će održati Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.

„Sutra je konferencija za štampu u 10 sati gde će biti sve objašnjeno, kako je po opštinama, svi brojevi, tačno i precizno. Ja imam te podatke, ali je Krizni štab doneo odluku da ne izlazi ništa u javnost do konferencije“, rekao je dr Antonijević.Ostale vesti

U Srbiji preminulo još 19 osoba, 1.646 novih slučajeva infekcije
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji je registrovano 1.646 novih slučajeva infekcije, a preminulo je još 19 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 20.01.2021
Kosovo: Preminulo šest pacijenata, 320 novoobolelih
Na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.426, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 20.01.2021
OG: Manji broj novozaraženih
U poslednjih pet dana na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su tri slučaja infekcije kovidom-19, dok je hospitalizovano 13 osoba, saopštio je Krizni štab ove lokalne samouprave.
  • 20.01.2021
U Srbiji od posledica kovida preminulo još 20 lica. Počela masovna vakcinacija
Na današnjem sastanku državnog vrha Srbije sa operativnim timom za imunizaciju, predstavljen je informacioni sistem i rečeno je da počinje masovna vakcinacija. Gradovi obezbeđuju punktove, a građani se pozivaju da se prijave.
  • 19.01.2021
Na Kosovu preminulo devet osoba, 294 novoobolela
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je još devet osoba preminula od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.420, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 19.01.2021
U srpskim sredinama na Kosovu jedan smrtni slučaj, 13 novozaraženih
Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu, jedna osoba je preminula od posledica korona virusa, registrovano je 13 novih slučajeva zaraze, dok je iz izolacije izašlo 30 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 19.01.2021