Vesti
Zdravlje

Izlečen pacijent iz Severne Mitrovice

Osoba obolela od koronavirusa iz severnog dela Kosovske Mitrovice izlečena je i otpuštena iz Kliničko-bolničkog centra u Nišu gde je bila na lečenju, saopštio je u okviru svog dnevnog izveštaja direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Izlečen pacijent iz Severne Mitrovice
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Đurić je naveo da su danas registrovane četiri novoobolele osobe u većinski srpskim sredinama i da je ukupan broj obolelih 49. Dodao je da se "svakodnevno radi na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, kako bi eventualno zaraženi bili blagovremeno testirani".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izvestio je da su se Kovid ambulanti Doma zdravlja u Leposaviću javila četiri lica sa respiratornim infekcijama, od kojih su dva lica testirana i dodaje da je u Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa obavljeno sedam pregleda u Kovid ambulantama i da nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma za koronavirus.

„U opštinama Kosovska Kamenica i Novo Brdo podeljeni su lekovi za 80 osoba, u Srbici su podeljene zaštitne maske i rukavice građanima i sestrinstvu manastira Devič, dok je u Gračanici dostavljen hleb za 50 porodica“, ističe Đurić u svom dnevnom izveštaju.Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021