Vesti
Zdravlje

Hoti: Potrebna solidarnost kako bi se izbegao karantin

Premijer Kosova Avdulah Hoti naveo je da je broj zaraženih na Kosovu od juče trocifreni i upozorio da je potrebna velika pažnja i angažovanost svih kako bi se prevazišao drugi talas koronavirusa, koji je prisutan u zemljama EU i regiona.

Hoti: Potrebna solidarnost kako bi se izbegao karantin
Avdulah Hoti (Foto Kim arhiva)

Hoti je na svom Fejsbuk nalogu naveo da "institucije preduzimaju sve potrebne radnje, ali da je potrebna maksimalna pažnja i solidarnost da se izbeglo potpuno zatvaranje".

Takođe je dodao da postoji plan za aktiviranje dodatnih kreveta u Prištini i regionalnim bolnicama i preraspodelu medicinskog osoblja po potrebi.

"Povećani su kapaciteti za testiranje, a testiranje će uskoro biti decentralizovano po regionima", napisao je Hoti.

On je naveo da je povećana kontrola u školama, kao i da je potrebno da se preispita lista rizičnih zemalja, kako bi se zaustavila putovanja iz istih.

Podsetio je da inspektori nadgledaju sprovođenje mera i upozorio da se moraju izbegavati javna okupljanja.

 


Kujdes maksimal për ta përballuar valën e dytë të covid-19

Evropa dhe vendet e rajonit tanimë janë përfshirë nga vala e...

Posted by Avdullah Hoti on Недеља, 18. октобар 2020.Ostale vesti

Na Kosovu 14 novozaraženih, bez smrtnih ishoda
U većinski albanskim sredinama na Kosovu od 2.140 testiranih na kovid-19, pozitivna su još 14 građana. 
  • 20.10.2021
U Srbiji 58 preminulih, 7.745 novozaraženih

Prema najnovijim podacima, u centralnoj Srbiji je od posledica kovida-19 preminulo 58 pacijenata, pa je ukupan broj žrtava povećan na 9.272, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 20.10.2021
Brnabić: Uvode se kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte
Na sednici Kriznog štaba za suzbijanje pandemije koronavirusa odlučeno je da u Srbiji budu uvedene kovid propusnice u ugostitejskim objektima u zatvorenom prostoru. Ove mere važiće od 23. oktobra u 22 časa, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić. 
  • 20.10.2021
Antonijević i Radomirović: Vakcinisani sa lakšom kliničkom slikom, 80 odsto hospitalizovanih nevakcinisano
Upravnica Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, specijalista infektolog dr Danica Radomirović i lekar zavoda za javno zdravlje, epidemiolog dr Aleksandar Antonijević za program Radio Kosovske Mitrovice govorili su o najnovijim epidemiološkim podacima, toku vakcinacije, i razlikama u kliničkoj slici između obolelih vakcinisanih i nevakcinisanih, a kojih je u ovom trenutku oko 80 odsto na bolničkom lečenju u odnosu na vakcinisane.
  • 20.10.2021
Gračanica: Na kovid pozitivne još četiri osobe

Na teritoriji opštine Gračanica u poslednja 24 sata koronavrisu je potvrđen kod još četiri osobe, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.

  • 20.10.2021
U Srbiji još 7.664 nova slučaja koronavirusa

Prema najnovijim podacima, u centralnoj Srbiji je od posledica kovida-19 preminulo 57 pacijenata, pa je ukupan broj žrtava povećan na 9.214, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 19.10.2021