Vesti
Zdravlje

Hoti: Epidemiološka situacija ozbiljna, mere ostaju na snazi

Premijer Kosova Avdulah Hoti saopštio je da će se, zbog epidemije koronavirusa, prvo polugodište u svim nivoima obrazovanja na Kosovu završiti 18. decembra, a da će drugo polugodište početi 18. januara.
Hoti: Epidemiološka situacija ozbiljna, mere ostaju na snazi
Avdulah Hoti (Foto Kim arhiva)

Na konferenciji za novinare, Hoti je rekao da je procenjeno da je situacija ozbiljna, a da su mere koje su preduzete pre dve nedelje dale pozitivne rezultate jer je, kako je naveo, tokom prošle nedelje broj novozaraženih bio manji u odnosu na izlečene.

On je najavio nastavak mera koje su sada na snazi i rekao da će zatražiti njihovu striktniju primenu na sastanku koji će održati sutra sa predstavnicima zdravstva, inspekcija, policije i drugih institucija koje su uključene u proces prevencije i sprovođenja mera.

Hoti je najavio i da će se i u najmanje dva regionalna odeljenja Nacionalnog instituta javnog zdravstva početi sa PCR testovima čime će se broj dnevnih testova značajno povećati.

Kazao je da vlada istovremeno radi i na obezbeđivanju što većeg broja vakcina protiv koronavirusa i da, pored podrške koju imaju od strane Svetske zdravstvene organizacije, imaju i pomoć i podršku drugih organizacija i donatora.

U cilju poboljšanja stanja, Hoti je najavio da će krajem sledeće nedelje biti donete druge mere koje će omogućiti da se novogodišnji praznici dočekaju u mirnoj i stabilnijoj situaciji.Ostale vesti

U Srbiji 1.839 novih slučajeva
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 20 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.944.
  • 27.01.2021
Na Kosovu preminulo još osam osoba
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još osam osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.479, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
  • 27.01.2021
OG: Još četiri osobe pozitivne na kovid-19

Na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđeno prisustvo koronavirusa kod još četiri osobe, a povećava se i broj hospitalizovanih, saopšteno je iz Kriznog štaba.

  • 27.01.2021
U Srbiji 2.080 novih slučajeva
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 19 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.924.
  • 26.01.2021
Na Kosovu 288 novozaraženih
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još pet osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.471, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
  • 26.01.2021
U pećkoj bolnici leči se 61 pacijent od kovida, 8 je u teškom stanju
Na bolničkom lečenju u Peći trenutno se leči 61 pacijent od kovida-19, od kojih su 42 pacijenta na terapiji kiseonikom, dok je 8 u kritičnom stanju, javlja Kosovapress.
  • 26.01.2021