Vesti
Zdravlje

Hoti: Ako se trend nastavi, vraćamo mere izolacije

Ako se nastavi trend porasta zaraženih kovidom-19 kosovska vlada će biti primorana da vrati mere potpune izolacije, upozorio je premijer Kosova Avdulah Hoti.
Hoti: Ako se trend nastavi, vraćamo mere izolacije
Avdulah Hoti (Foto arhiva Kim)

Hoti je dodajo da će to imati ozbiljne posledice za ekonomiju i porodice.

"Slučajevi kovida-19 su u porastu. Takvim tempom Klinika za zarazne bolesti uskoro će biti blokirana i tada će se naši lekari suočiti sa teškim moralnim odlukama o tome kome prvo treba da se pomogne. Te prizore smo videli na mestima koja su teško bila pogođena pandemijom. Ne možemo dozvoliti da se dogode takve situacije", napisao je Hoti na Fejsbuku.

On je podsetio da su mere zaštite vrlo jednostavne: maske, fizička udaljenost i pranje ruku.

"Samo to je dovoljno da zaštitimo sebe, svoju decu, roditelje, ali i saradnike, putnike u autobusu i taksiju ili osobu pored nas za susednim stolom u restoranu", napisao je Hoti, prenosi Kosovo onlajn.

Prema njegovim rečima, odgovornost direktora, predstavnika opština, javnog preduzeća, agencija, vlasnika firmi, restorana, transportnih vozila je da obezbede i preduzmu mere u skladu sa tim priručnikom.

"Nepoštivanje ovih mera ugrožava zdravlje građana i kažnjivo je. Neće biti tolerancije prema onima koji krše ova pravila. Ne možemo trpeti kao društvo zbog neodgovornosti rukovodilaca institucija ili preduzeća koji ne preduzimaju adekvatne zaštitne mere", naveo je Hoti.Ostale vesti

Još dva slučaja Kovid 19 u Goraždevcu
U Goraždevcu su potvrđena još dva nova slučaja Kovid 19, saznaje radio Goraždevac.
  • 03.07.2020
Na centralnom Kosovu četiri nova slučaja koranavirusa
Nova četiri slučaja zaraze koronavirusom zabeležena su na teritoriji centralnog Kosova, potvrdio je za RTV Gračanica direktor KBC Bratislav Lazić.
  • 03.07.2020
U Zvečanu dezinfekcija ulica i ustanova
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane pandemijom korona virusa, iz Kriznog štaba opštine Zvečan danas je najavljeno da će vatrogasna jedinica vršiti dezinfekciju ulica i ustanova na teritoriji ove opštine.
  • 03.07.2020
Koronavirusom u Srbiji zaraženo još 309 osoba, preminulo 11
Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je koronavirus registrovan kod još 309 osoba. Od posledica zaraze preminulo je još 11 ljudi.
  • 03.07.2020
Na Kosovu zaražene još 73 osobe
Od ukupno 225 testiranih u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova u poslednja 24 časa bila su 73 pozitivna pacijenta na virus kovid-19.
  • 02.07.2020
Koha: Na Kosovu još dve osobe preminule od koronavirusa
Klinika za infektivne bolesti u Prištini saopštila je da su još dve osobe preminule od posledica koronavirusa u poslednja 24 sata, piše Koha.
  • 02.07.2020