Vesti
Zdravlje

Gračanica: Za dva dana 30 pozitivnih na kovid

U poslednja dva dana zabeležen je nagli skok broja pozitivnih na kovid-19, pa je prema podacima Kriznog štaba opštine Gračanica u poslednjih 48 sati registrovano 30 novoobolelih.
Gračanica: Za dva dana 30 pozitivnih na kovid
Infektivna klinika u Lapljem Selu (Foto Kim arihva)

Iz ove lokalne samouprave su pozvali stanovništvo na pojačanu meru opreza i poštovanja anti kovid mera jer su kako navode, kovid ambulante preopterećene zbog povećanog broja pacijenata svih generacija sa respiratornim problemima.

Takođe napominju da će opštinsko Odeljenje inspekcije u saradnji sa Policijom pojačati kontrolu sprovođenje mera kao i poštovanje odluke o karantinu za obolele i članove njihovih porodica.

Još uvek nema nikakvih podataka o broju hospitalizovanih lica na centralnom Kosovu. Nisu dostupni ni precizni podaci o broju testiranih na teritoriji ove lokalne samouprave. Takođe, nije poznato ni kakvi su uslovi u bolnici u kojoj se leče kovid pacijenti, ima li dovoljno lekova i odgovarajućih terapija.

Odgovorni još uvek ne žele ili ne smeju da objave ove podatke, uprkos mnogobrojnim ranijim obećanjima medijima i javnosti.Ostale vesti

’’Kosovo ima najnižu stopu smrtnosti od kovida na milion stanovnika’’
Vodeći kosovski mikrobiolog Ljulj Raka je izjavio da na osnovu informacija Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) Kosovo ima najnižu stopu smrtnosti od koronavirusa na milion stanovnika.
  • 28.01.2022
U Srbiji danas više od 17.000 obolelih od kovida
Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 34.778 osoba, od kojih su 17.284 pozitivne.
  • 28.01.2022
Kosovo: Preminule četiri osobe od posledica kovida-19
Prema poslednjim podacima u većinski albanskim sredinama na Kosovu na koronavirus je testirano 13.928 uzoraka, a infekcija je potvrđena kod 3.617 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
  • 28.01.2022
Rizik od smrti tokom pandemije veći pod režimima populista
Rezultati populističkih vlada u borbi protiv pandemije slabiji su u odnosu na učinak nepopulističkih, pokazuje istraživanje. Povišen mortalitet, odnosno broj umrlih iznad onog kada pandemije nema, u zemljama gde vladaju populisti je više nego dvostruko veći.
  • 28.01.2022
Gračanica: Na kovid-19 pozitivno još 14 osoba

Prema najnovijim podacima, na području opštine Gračanica od 16 testiranih osoba u poslednja 24 sata, prema podacima Kriznog štaba, njih 14 je pozitivno na kovid-19.

  • 28.01.2022
Za manje od mesec odluka o četvrtoj dozi
Za manje od mesec dana članovi Kriznog štaba doneće odluku o daljoj imunizaciji građana Srbije, odnosno da li će biti uvedena četvrta doza vakcine protiv kovida-19 ili će zeleni sertifikat, za sve koji su primili tri doze, biti produžen, odnosno važiće duže od sedam meseci.
  • 27.01.2022