Vesti
Zdravlje

Gračanica: U Dijagnostičkom centru otvoreno Odeljenje fizikalne medicine

U Dijagnostičkom centru u Gračanici otvoreno je Odeljenje fizikalne medicine koje je, prema rečima direktora zdravstva u ovoj lokalanoj samoupravi Aleksandra Popovića, „opremljeno svim savremenim aparatima“.
Gračanica: U Dijagnostičkom centru otvoreno Odeljenje fizikalne medicine
Otvarane Odeljenja fizikalne medicine (Foto Kim)

Otvaranjem odeljenja fizijatrije u Gračanici privremeno je prekinut rad odeljenja fizikalne medicine u Lapljem Selu.

Odeljenje fizikalne medicine je otvorio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zajedno sa direktorom KBC Priština sa sedištem u Gračanici dr Bratislavom Lazićem.

Direktor Odeljenja zdravstva u Opštini Gračanica Aleksandar Popović istakao je da je novo odeljenje fizijatrije opremljeno svim savremenim aparatima za fizikalnu terapiju.

“Imamo magnet tako da će naši meštani dobiti jako dobru uslugu. Imamo nekoliko visokih terapeuta, imamo lekare fizijatrije i naravno srednji kadar. Ja se nadam da će dnevno moći da se zbrinu oko 30-40 pacijenata“, rekao je Popović.

Direktor Кliničko-bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić kazo je da je u ovom trenutku otvaranje Odeljenja fizijatrije „jedan vrlo važan doprinos pružanju kompletnih zdravstvenih usluga na teritoriji Kosova i Metohije“.

„Bez obzira na epidemiološku situaciju oko koje smo se svi fokusirali, a to je epidemija koronavirusa, želim da istaknem da mi hoćemo, želimo i u obavezi smo da pružamo zdravstvene usluge i svima onima koji nisu oboleli od kovida. Ovo je jedan izuzetno značajan segment, dakle fizikalna medicina i ovaj novi prostor je za nas važan, da svi oni čije je zdravlje bilo narušeno sada zahvaljujući rehabilitaciji fizikalne medicine, mogu da se u potpunosti vrate svom normalnom životu“ rekao je Lazić.

Ovo je još jedan dokaz da brinemo o našim meštanima, kazao je predsednik opštine Srđan Popović.

„Danas su naši meštani dobili još jedan lep, obnovljen prostor u okviru našeg zdravstvenog sistema. Pored Republike Srbije i mi kao Opština pomažemo koliko god smo u mogućnosti ne bi li obezbedili što je moguće bolje uslove za naš zdravstveni sistem i za naše meštane“, kazao je Popović.

Popović je dodao da je „zdravstvo stub opstanka i ostanka na KiM“.Ostale vesti

U Srbiji život izgubile još 52 osobe
U Srbiji su u poslednja 24 sata od posledica koronavirusa preminule 52 osobe, saopšteno je na sajtu covid19.rs. Potvrđeno je 7.919 novih slučajeva zaraze.
  • 02.12.2020
Na Kosovu preminulo 14 pacijenata, 555 novozaraženih
Prema poslednjim podacima na Kosovu je još 14 osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.040, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.
  • 02.12.2020
Velika Britanija prva zemlja koja je odobrila Fajzerovu vakcinu
Velika Britanija je prva zemlja u svetu koja je odobrila vakcinu protiv koronavirusa kompanija Fajzer (Pfizer) i Bajontek (BioNTech).
  • 02.12.2020
U srpskim sredinama jedan smrtni slučaj, 79 novoobolelih
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, jedan osoba je preminula od posledica kovida-19, dok je zabeleženo 79 novih slučajeva infekcije i 16 izlečenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 02.12.2020
U opštini Gračanica devet novozaraženih
Prema informacijama Kriznog štaba opštine Gračanica na osnovu poslednjih rezultata kovid-19 potvrđen je kod još 9 pacijenata.
  • 02.12.2020
Hoti: Epidemiološka situacija ozbiljna, mere ostaju na snazi
Premijer Kosova Avdulah Hoti saopštio je da će se, zbog epidemije koronavirusa, prvo polugodište u svim nivoima obrazovanja na Kosovu završiti 18. decembra, a da će drugo polugodište početi 18. januara.
  • 01.12.2020