Vesti
Zdravlje

Gračanica: Opštinska izborna komisija dobija podatke o broju novozaraženih

CIK-a je nedavno najavila da će svim građanima koji su pozitivni na kovid-19, kao i onima koji su u samoizolaciji, omogućiti glasanje na predstojećim izborima zahvaljujući mobilnim timovima. Nadležni u gračaničkoj lokalnoj samoupravi sprovode neophodne pripreme za izborni dan, potvrdila je za RTV Kim direktorica Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović.
Gračanica: Opštinska izborna komisija dobija podatke o broju novozaraženih
Ilustracija (Foto Pixabay)

"Uspostavljena je komunikacija između Odeljenja inspekcije Opštine Gračanica i Opštinske izborne komisje (OIK) koja svakodnevno dobija podatke o broju novozraženih", kazala je Stojanovićeva.

"Na teritoriji opštine Gračanica se 40 građana nalazi u samoizolaciji, a prema poslednjim podacima još četiri lica su zaražena koronavirusom", rekla je Stojanovićeva i konstatovala da je broj novozaraženih osoba, kao i ljudi koji izlazi iz samoizolacije, promenljiv.

"Konačan broj zaraženih i onih koji su u samoizolaciji imaćemo pred sam dan izbora", zaključila je Stojanovićeva.

Podsetimo, na Kosovu se u nedelju, 17. oktobra održavaju lokalni izbori. CIK će kontaktirati sve građane koji su na spisku Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova (NIJZK), a zaraženi su kovidom-19, kao i one koje su u samoizolaciji do 15. oktobra, bez potrebe za prethodnom registracijom.

 

Frame photo created by DCStudio - www.freepik.comOstale vesti

U Srbiji još 52 smrtna slučaja
Prema poslednjim podacima u Srbiji su zabeležena još 52 smrtna slučaja usled posledica koronavirusa, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 18.10.2021
Na Kosovu još jedan dan bez smrtnih ishoda

Prema poslednjim podacima u većinski albanskim sredinama na Kosovu na koronavirus testirano je 1.419 uzoraka, a infekcija je potvrđena kod jedne osobe, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

  • 18.10.2021
Gračanica: Četiri nova slučaja kovida
Na teritoriji opštine Gračanica u poslednja 24 sata još četiri osobe obolelele su od koronavirusa, saopšteno je iz Kriznog štaba.
  • 18.10.2021
U Srbiji 5.077 novih slučajeva koronavirusa
U centralnoj Srbiji od posledica zaraze koronavirusom preminula su još 53 pacijenta, pa je ukupan broj žrtava povećan na 9.105, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 17.10.2021
Na Kosovu 10 novozaraženih, bez smrtnih ishoda
Na Kosovu su danas registrovana još 10 slučajeva koronavirusa. Testirana  su 2.484 uzorka.
  • 17.10.2021
U Srbiji broj zaraženih koronavirusom premašio šest hiljada
U centralnoj Srbiji od posledica zaraze koronavirusom preminulo je još 56 pacijenata, pa je ukupan broj žrtava povećan na 9.052, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 16.10.2021