Vesti
Zdravlje

Gračanica: Nema novoobolelih od kovida u poslednjih pet dana

U poslednjih pet dana nisu registrovani pacijenti oboleli od kovida-19, saopšteno je iz opštinskog Кriznog štaba.
Gračanica: Nema novoobolelih od kovida u poslednjih pet dana
Ilustracija (Foto BBC)

Za pet dana testirano je blizu 40 pacijenata, međutim, kovid-19 nije registrovan među njima. Na Kovid odeljenju bolnice u Lapljem Selu oporavlja se samo jedan pacijent, navode iz Kriznog štaba Opštine Gračanica.

Najnoviji podaci ukazuju da je epidemiološka situacija u opštini Gračanica stabililna. Međutim, iz Kriznog štaba apeluju da je, iako poslednjih dana nema obolelih, i dalje neophodno pridržavati propisanih mera prevencije kako bi se epidemija držala pod kontrolom.Ostale vesti

Na Kosovu raste broj novozaraženih
Na Kosovu poslednjih dana raste broj zaraženih kovidom-19. Samo u poseldnja 24 sata registrovano je novih 205 pozitivnih slučajeva na koronavirus. Testirano je 736 uzoraka, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.
  • 02.07.2022
U Srbiji još 960 novoobolelih
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji nisu zabileženi smrtni slučaji, pa je ukupan broj žrtava 16,126, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 01.07.2022
U srpskim sredinama šest aktivnih slučajeva koronavirusa
U srpskim sredinama na Kosovu trenutno je aktivno šest slučajeva koronavirusa, izjavila je za Radio Kontakt Plus, specijalista epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković.
  • 01.07.2022
Na Kosovu 167 osoba zaraženo koronavirusom
Od 563 testirana, 167 građana je rezultiralo pozitivno na kovid-19, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Kosova.
  • 01.07.2022
SZO očekuje visoke nivoe koronavirusa ovog leta u Evropi
Svetska zdravstvena organizacija očekuje „visoke nivoe“ kovida-19 ovog leta u Evropi i pozvala je da se pažljivo prati virus, pošto je zabeležen utrostručen broj novozaraženih dnevno u poslednjih mesec dana.
  • 01.07.2022
EU priznaje kosovske sertifikate o vakcinaciji protiv koronavirusa

Evropska unija saopštila je da će od danas prihvatiti sertifikate o vakcinaciji, testiranju i lečenju, koje izdaju kosovske institucije za koronavirus.

  • 30.06.2022