Vesti
Zdravlje

Gračanica: Još pet osoba inficirano koronavirusom

Na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 5 novoobolelih od Kovida-19, pa je ukupan broj zaraženih 72, od čega je 9 pacijenata hospitalizovano, saopštio je danas Krizni štab Opštine Gračanica.
Gračanica: Još pet osoba inficirano koronavirusom
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Svim kontaktima određena je mera samoizolacije, u narednim danima biće praćeni u smislu simptoma infekcije.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane da nastave sa disciplinovanim ponašanjem shodno preporukama struke i da nije vreme za opuštanje te da je potrebno da se i u narednim danima ponašaju odgovorno kako bi se izborili sa epidemijom.

„Propisane mere i preporuke nadležnih institucija i opštinskog Kriznog štaba se moraju striktno poštovati, kao i sve lično higijensko zaštitne mere, dezinfekcije i fizičko distanciranje, kao i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma“, navodi se iz Kriznog štaba.

U saopštenju se ističe da je Krizni štab "do sada je preduzeo sve neophodne mere da zaštiti svoje građane od virusa Kovid-19 i u tom smislu konstantno se obavlja dezinfekcija javnih površina".

Dodaje se da opštinska inspekcija svakodnevno na terenu proverava da li se poštuju mere zaštite i preporuke epdiemiologa.Ostale vesti

Kosovo: Nema preminulih, 63 nova slučaja

U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovana su 63 nova slučaja zaraze, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.

  • 24.09.2020
Uskoro laboratorija za PCR testove u Lapljem Selu?
Doktor Andreas Jasen koji predvodi medicinski ekspertski tim iz Instituta „Robert Koh“ zadovoljan je uslovima u kojima kovid bolnica u Lapljem Selu funkcioniše, ali naglašava da je najveći problem nedostatak laboratorije za Pi-Si-Ar (PCR) testiranje.
  • 23.09.2020
U Srbiji 81 novi slučaj koronavirusa
Prema poslednjim podacima u Srbiji je jedna osoba preminula od posledica koronavirusa. Registrovan je 81 novi slučaj zaraze, saopšteno je na sajtu covid19.rs.
  • 23.09.2020
Od posledica virusa preminulo još jedno lice
Na Kosovu je od posledica koronavirusa preminula još jedna osoba, a u poslednja 24 sata registrovana su još 62 pozitivna slučaja na kovid-19, od 528 testiranih.
  • 23.09.2020
Kosovo: Nema preminulih, 66 novoobolelih
U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica infekcije koronavirusom. Registrovano je još 66 pozitivnih slučajeva, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.
  • 22.09.2020
U Srbiji inficirana još 61 osoba, nema preminulih
Prema poslednjim podacima u Srbiji nema preminulih od posledica kovida-19. Registrovan je 61 novi slučaj zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.
  • 22.09.2020