Vesti
Zdravlje

Gračanica: Još jedna žrtva kovida, 24 nova slučaja

Na području opštine Gračanica tokom poslednja 24 sata na kovid-19 je testirano 34 lica, a prisustvo virusa potvrđeno je kod njih 24. Jedna osoba izgubila je život od posledica infekcije, saopštio je Krizni štab. 
Gračanica: Još jedna žrtva kovida, 24 nova slučaja
Ilustracija (Foto Freepik.com)

Na kovid odeljenju Infektivne klinike u Lapljem Selu hospitalizovano je 15 pacijenata.

Iz Kriznog štaba napominju da je epidemiološka situacija stabilna, ali i dalje sa tendencijom povećane infektivnosti, te pozivaju stanovništvo na pojačani oprez i poštovanje anti kovid mera.

Napoimnju da su u svakodnevnoj koordinaciji sa zdravstvenim i svim ostalim relevantnim ustanovama, kako bi se iz ovog najnovijeg epidemiološkog talasa izašlo sa što manje posledica po zdravlje građana.Ostale vesti

Blagi porast broja novoobolelih na Kosovu
Prema podacima kosovskog Ministarstva zdravlja, u nedelji za nama (od ponedeljka, 21. novembra) u većinski albanskim sredinama zabeleženo je 11 novih slučajeva kovida-19. U istom periodu u centralnoj Srbiji koronavirus je potvrđen kod 4.004 osobe. 
  • 27.11.2022
Na Kosovu prošle sedmice dva novoobolela, u Srbiji situacija stabilna
Prema zvaničnim podacima, na Kosovu su u većinski albanskim sredinama tokom prethodnih sedam dana zabeležena samo dva slučaja zaražavanja virusom kovid-19, po jedan u petak i u subotu. U Srbiji je epidemiološka sitacija stabilna, pa je u istom periodu zabeleženo malo manje novoobolelih, ali i nešto više preminulih u poređenju sa prethodnom nedeljom.
  • 21.11.2022
Dijabetes - izazov 21. veka

Povodom Svetskog dana dijabetesa u Gračanici je na platou ispred Doma zdravlja organizovana akcija besplatnog merenja šećera u krvi, krvnog pritiska i telesne težine, zatim je u Domu kulture „Gračanica“ održano stručno-edukativno predavanje kako bi se među građanima povećala svest o dijabetesu, bolesti od koje, iz godine u godinu, oboleva sve više ljudi.

  • 14.11.2022
Korona nastavlja da slabi
Samo 14 novozaraženih zabeleženo je u većinski albanskim sredinama na Kosovu u nedelji za nama, a šreminulih od posledica kovida-19 nije bilo. I u Srbiji brojevi nastavljaju da padaju, pa je protekle sedmice preminulo 27, a zaraženo 4.536 ljudi.
  • 14.11.2022
Srbija: Preminule dve, pozitivne 392 osobe
U poslednja 24 sata preminule su još dve osobe od posledica kovida-19 u Srbiji.
  • 13.11.2022
U Srbiji 452 nova slučaja koronavirusa, preminulo pet osoba
U poslednja 24 sata u centralnoj Srbiji preminulo je još pet osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava 17.308, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 12.11.2022